EjendomsWatch

Nej til kommunal garanti sætter en stopper for nyt højhus i Frederikshavn

Uden grundkapitalindskud fra kommunen kan byggeriet af et nyt boligtårn i Frederikshavn ikke sættes i gang.

Planerne om et andet højhus i Frederikshavn sættes på pause. | Foto: PR.

Planerne for en boligejendom med 55 private og almene boliger fordelt på 14 etager og 6132 kvm sættes i bero efter økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune har valgt, at projektet ikke skal have en kommunal garanti for 2020. Det skriver Nordjyske.

"Vi har været utrolig glade for håndsrækningen med tårn 1, men er selvfølgelig nødt til at vende skråen, nu hvor økonomiudvalget har valgt, at vi ikke skal have en kommunal garanti for 2020, siger Otto Stavad, medejer af og direktør for bygherren Beach House, til avisen.

Beach House og Seatower 2, som boligtårnet hedder, var i kamp mod 10 andre projekter i kommunen om et grundkapitalindskud fra kommunen på godt fire mio. kr. Det faldt ikke ud til bygherrens fordel, der dermed har mistet muligheden for at samarbejde med det almene Boligselskabet Nordjylland om byggeriet.

Seatower 2 er det andet af to boligtårne, som selskabet Beach House vil opføre i Frederikshavn. Tårnet skal, som det første, indeholde en blanding af private og almene boliger, men i Seatower 2 skal antallet af private boliger overstige de almene.

Det er den store interesse for Seatower 1, der har fået investorerne bag til at øge antallet af ejerlejligheder i det nye projekt, oplyser Otto Stavad.

Kvadratmeterne i det første tårn, hvor Beach House var bygherre sammen med det almene Boligselskabet Nordjylland, var fordelt, så to tredjedele var almene boliger og en tredjedel var private, men det skal være omvendt i Seatower 2, skriver Nordjyske.

Tomgang for kontorlokaler falder støt i Nordjylland 

KFI køber ejendom til tocifret millionbeløb i Nordjylland

Lysmillionær åbner op for boliger på fabriksgrund i Frederikshavn

PFA kigger mod nord efter storsatsning i Aalborg 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier