EjendomsWatch

Lysmillionær åbner op for boliger på fabriksgrund i Frederikshavn

Skrinlagte planer om alment byggeri på den forladte grund kan nu alligevel blive realiseret. Den nye ejer har kun planer om at bruge dele af grunden til lager og åbner op for boliger på resten.

For to år siden lavede Boligforeningen sammen med Schouw og Co. et skitseprojekt og en lokalplan med 180 boliger på Saltebakken. Dels lejeboliger i op til ti etager, dels ejerboliger i åben, lav bebyggelse nærmest kysten samt et mindre butiksområde med dagligvarer. | Foto: Arkienord/PR-illustration

Den tidligere lysfabrik Martin på Saltebakken i Frederikshavn har fået ny ejer i skikkelse af Mads Andersen, stifter af og direktør for Nordtronic, som udvikler og sælger LED-belysning med produktion i Kina. Mads Andersen solgte sidste år 70 pct. af Nordtronic A/ S til en tysk koncern, SLV GmbH, og det gjorde ham til mangemillonær i euro.

Han ønsker at investere en del af pengene lokalt og slog til, da fabrikken på Saltebakken var til salg. Nordtronic, der har domicil på Flade Engvej i Frederikshavn, lejer 2000 kvm. af det 14.000 kvm. store bygningskompleks på Saltebakken til lager.

Frederikshavn Boligforening har arbejdet med planer om at bygge 180 almennyttige boliger på en del af grunden. De planer måtte skrinlægges, da kommunen tidligere i år meddelte, at den ikke ville afsætte penge til indskud som grundkapital. Da byrådet trak det økonomiske tæppe væk for almennyttige boliger dér, valgte den hiditige ejer — Schouw og Co. fra Aarhus — i efteråret at sælge grund og bygninger for 10 mio. kr. til Mads Andersen.

"Med udsigt til at kunne bygge 18.000 kvm bolig er det en grund, som byder på muligheder," siger Mads Andersen til Nordjyske Stiftstidende og håber, at boligforeningen om nogle år kan hive sit projekt frem igen. Selv er han mest interesseret i den del af området, der kan benyttes til erhverv.

For to år siden lavede Boligforeningen sammen med Schouw og Co. et skitseprojekt og en lokalplan med 180 boliger på grunden. Dels lejeboliger i op til ti etager, dels ejerboliger i åben, lav bebyggelse nærmest kysten samt et mindre butiksområde med dagligvarer.

Schouw og Co. lukkede sin Martin-fabrik på Saltebakken i 2010.

Mange nye job og byggerier i Vendsyssel

A. Enggaard bygger hotel og boliger i Aalborg sammen med PKA

Syv investorer vil bygge boliger og oplevelsesmekka i Aalborg

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier