Havnetunnel og ny byudvikling i København rykker nærmere

På et pressemøde kl. 10 vil regeringen sammen med Københavns overborgmester fremlægge en del af en plan for fremtidens hovedstad, erfarer EjendomsWatch. Havnetunnel og Refshaleøen er i spil.

København skal fremtidssikres til et stadigt voksende befolkningstal, og derfor skal landets hovedstad forsynes med bedre infrastruktur og nye områder til byudvikling.

På et pressemøde i Statsministeriet fredag kl. 10 vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) sammen med transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og Københavns overborgmester Frank Jensen (S) fremlægge et udspil, der ifølge EjendomsWatchs oplysninger skal bane vej for ny byudvikling omkring Refshaleøen i København ligesom der også gennem salg af byggegrunde kan finansieres mere metro i hovedstaden.

En del af udspillet skulle handle om en kommende østlig ringvej, havnetunnelen, der vil forbinde Helsingørmotorvejen med Amagermotorvejen.

Spørgsmålet om finansiering er ikke helt på plads, men det har længe stået klart, at flere pensionskasser er villige investorer i projektet.

EjendomsWatch og PolicyWatch følger sagen fredag.

Hver anden dansker støtter privat finansieret infrastruktur

Kapitalforvalter: Private investeringer i infrastruktur er i fremgang 

Frank Jensen giver grønne løfter til en havnetunnel

ATP-direktør: "Vi har masser af plads til mere infrastruktur" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også