Sophienberg Gruppen skal bygge boliger i Farum

Ejendomsudvikleren Sophienberg Gruppen og arkitektfirmaet PLH Arkitekter har vundet opgaven med at løfte området ved Farum Kulturhus. Der skal blandt andet bygges 14 rækkehuse og omkring 60 familie- og seniorboliger.
Foto: PR-visualisering. Sophienberg Gruppen.
Foto: PR-visualisering. Sophienberg Gruppen.

Sophienberg Gruppen og PLH Arkitekter skal stå i spidsen for et nybyggeri på ca. 8000 kvm ved Kulturhuset i Farum i Nordsjælland.

Det nye byggeri vil primært bestå af boliger, oplyser Sophienberg Gruppen i en pressemeddelelse, efter virksomheden sammen med PLH Arkitekter er blevet valgt af Furesø Kommune til at løfte området vest for Farum Kulturhus.

"Vi ser i øjeblikket en voksende efterspørgsel i omegnskommunerne efter nye boliger på såvel leje- som ejerbasis, blandt andet grundet meget høje boligpriser i København," udtaler Niels Krag, direktør og partner i Sophienberg Gruppen.

Projektet indebærer, at en gammel skolebygning ombygges til 14 rækkehuse, mens der kommer ca. 60 familie- og seniorboliger i en nyopført bebyggelse.

Området ligger tæt på Farum Bytorv og huser i forvejen blandt andet bibliotek og sundhedshus. Udover selve bygningerne skal der investeres i underjordisk parkering, cykelparkeringer samt uderum og stier for at skabe en helhed mellem de nye og eksisterende bebyggelser.

"Det er vores intention at skabe en sammenhæng mellem bygninger, stiforløb og gårdhaver, så hele karréen løftes til én stor og inviterende kultur-ø i byen," siger Niels Krag i pressemeddelelsen.

Jysk pengemand løber med 40 rækkehuse i Taastrup 

FB Gruppen bygger boliger i Farum

Dades bygger 154 lejligheder med altaner og tilhørende supermarked

PLH Arkitekter mere end fordobler indtjeningen  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også