Regeringen vil have flere, men mindre boliger i hovedstaden

Med udsigt til, at hovedstaden mangler 73.000 boliger i 2025, vil transport-, bygnings- og boligministeren nu i dialog med alle hovedstadens kommuner om at få bedre balance mellem udbud og efterspørgsel.
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Der skal være flere boliger i København, og derfor inviterer regeringen i skikkelse af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) nu alle kommuner i hovedstaden til et såkaldt boligtopmøde for at få et samlet billedet af hovedstadens boligudfordringer.

"Der er et klart behov for at se nærmere på kommunernes planer på boligområdet, så boligbehovet og boligtilbuddet matcher hinanden i 2025, 2030 og eventuelt også lidt længere frem i tiden. Derfor inviterer jeg nu alle kommuner i Hovedstadsområdet til et boligtopmøde, hvor vi dels skal sammenligne boligbehovet i hovedstaden med kommunernes planer og dels drøfte forslag, som kan medvirke til at fjerne de sten, der står i vejen for at opnå målet om at efterkomme den høje efterspørgsel på boliger i de kommende årtier," siger ministeren i en pressemeddelelse.

Et af de større indsatsområder bliver boligtyper. Den særlige boligmarkedsanalyse viser nemlig ifølge ministeriet, at der er stor efterspørgsel på mindre lejligheder, fordi der vil være flere studerende, singler, par og familier, som ønsker at bo i en mindre lejlighed for til gengæld at bo billigere eller mere centralt nu og i årene, der kommer, lyder det.

Udgangspunktet er, at der mangler 73.000 boliger i 2025, hvis efterspørgslen skal kunne imødekommes, og ministeren peger på, at voldsomme prisstigninger i København smitter af på hele hovedstadsområdet.

"Vi kan ikke ignorere, at flere og flere vil bo i Hovedstadsområdet – også i fremtiden. Derfor skal vi arbejde for at genoprette balancen på boligområdet i Hovedstaden, så der bliver en sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel, og så der både nu og i fremtiden er boliger på markedet, som er til at betale, og som passer til de boligsøgendes behov. Derfor håber jeg, at kommunerne vil være med til at løse vores fælles boligudfordringer, så vi får løst problemerne, inden det er for sent," fortsætter Ole Birk Olesen i meddelelsen.

Hvornår boligtopmøde skal afholdes, fremgår ikke.

BL advarer mod tab af 5000 almene boliger i København 

Politisk aftale om nye redskaber til at ændre beboermix i udsatte boligområder

Stort behov for nye boliger i København

Frank Jensen: Københavnske boliger skal være mindre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også