EjendomsWatch

Regeringen vil have flere, men mindre boliger i hovedstaden

Med udsigt til, at hovedstaden mangler 73.000 boliger i 2025, vil transport-, bygnings- og boligministeren nu i dialog med alle hovedstadens kommuner om at få bedre balance mellem udbud og efterspørgsel.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Der skal være flere boliger i København, og derfor inviterer regeringen i skikkelse af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) nu alle kommuner i hovedstaden til et såkaldt boligtopmøde for at få et samlet billedet af hovedstadens boligudfordringer.

"Der er et klart behov for at se nærmere på kommunernes planer på boligområdet, så boligbehovet og boligtilbuddet matcher hinanden i 2025, 2030 og eventuelt også lidt længere frem i tiden. Derfor inviterer jeg nu alle kommuner i Hovedstadsområdet til et boligtopmøde, hvor vi dels skal sammenligne boligbehovet i hovedstaden med kommunernes planer og dels drøfte forslag, som kan medvirke til at fjerne de sten, der står i vejen for at opnå målet om at efterkomme den høje efterspørgsel på boliger i de kommende årtier," siger ministeren i en pressemeddelelse.

Et af de større indsatsområder bliver boligtyper. Den særlige boligmarkedsanalyse viser nemlig ifølge ministeriet, at der er stor efterspørgsel på mindre lejligheder, fordi der vil være flere studerende, singler, par og familier, som ønsker at bo i en mindre lejlighed for til gengæld at bo billigere eller mere centralt nu og i årene, der kommer, lyder det.

Udgangspunktet er, at der mangler 73.000 boliger i 2025, hvis efterspørgslen skal kunne imødekommes, og ministeren peger på, at voldsomme prisstigninger i København smitter af på hele hovedstadsområdet.

"Vi kan ikke ignorere, at flere og flere vil bo i Hovedstadsområdet – også i fremtiden. Derfor skal vi arbejde for at genoprette balancen på boligområdet i Hovedstaden, så der bliver en sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel, og så der både nu og i fremtiden er boliger på markedet, som er til at betale, og som passer til de boligsøgendes behov. Derfor håber jeg, at kommunerne vil være med til at løse vores fælles boligudfordringer, så vi får løst problemerne, inden det er for sent," fortsætter Ole Birk Olesen i meddelelsen.

Hvornår boligtopmøde skal afholdes, fremgår ikke.

BL advarer mod tab af 5000 almene boliger i København

Politisk aftale om nye redskaber til at ændre beboermix i udsatte boligområder

Stort behov for nye boliger i København

Frank Jensen: Københavnske boliger skal være mindre

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier