EjendomsWatch

BL advarer mod tab af 5000 almene boliger i København

Ifølge den almene boligsektors fælles talerør, BL, risikerer flere tusind almene boliger aldrig at blive bygget, hvis kommunerne skal finansiere en højere andel af byggesummen, sådan som regeringen ønsker.

Foto: PR

Det får mærkbare konsekvenser, hvis regeringen holder fast i, at landets kommuner fra næste år skal betale 14 pct. i stedet for 10 pct. af byggesummen ved nyt alment byggeri.

Ifølge Fagbladet Boligen, som BL-Danmarks Almene Boliger står bag, vil merudgiften alene i København udgøre omkring 910 mio. kr. og vil være en alvorlig streg i regningen i forhold til kommunens og overborgmester Frank Jensens (S) målsætning om, at hver fjerde nybyggede bolig i København fremover skal være almen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier