Züblin får ordre på 80 meter højhus i Carlsberg Byen

Entreprenøren skal opføre knap 40.000 kvm boliger, erhverv, detail, café, restaurant og p-kælder i et projekt tegnet af Schmidt Hammer Lassen.
Foto: PR-visualisering.
Foto: PR-visualisering.

Entreprenørkoncernen Züblin har underskrevet kontrakt med Carlsberg Byen om at opføre et 80 meter højhus med tilhørende karré og et samlet areal på knap 40.000 kvm, oplyser Züblin, der sidste år indgik kontrakt om projekteringen.

Projektet er baseret på tidlig involvering og er designet og projekteret i samarbejde mellem Carlsberg Byen, Züblin og Schmidt Hammer Lassen Architects, der har Holscher Nordberg Arkitekter og Cowi med som underrådgiver.

"Det foreløbige samarbejde på dette projekt har været præget af et stort engagement og en fælles vilje til at finde de mest optimale løsninger. Det er en gennemgående tendens, vi oplever i Carlsberg Byen, fordi den tidlige inddragelse i vores samarbejdsmodel skaber en stærkere tilknytning til projektet for alle parter og dermed et større engagement til at føre projektet i mål," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen, i meddelelsen.

Kristian Ahlmark, seniorpartner hos Schmidt Hammer Lassen, sagde sidste år i forbindelse med aftalen om projektering:

"Der er mange ting i spil på dette unikke sted i København. Det kommende byggeri indgår i den særlige historiske kontekst af Carlsberg med sin tætte beliggenhed ved Elefantporten, hvor det skal danne bindeled mellem to af de offentlige pladser, Ottilia Jacobsens Plads og Bryggernes Plads. Beliggenheden, med historiske naboer og et faldende terræn, skaber en spændende byggeteknisk udfordring. Samtidig vil tårnhuset løfte sig op over Carlsberg Byen og blive en del af Københavns nye skyline."

Byggeriet designes virtuelt med værktøjet BIM, der betyder, at parterne kan opleve bygningen og dens indretning virtuelt allerede inden første spadestik.

"Kontrakten med Carlsberg Byen cementerer Züblins position på det danske marked, hvor vi som en stor international spiller på forholdsvis kort tid har markeret os med markante projekter," siger Jens-Henrik Nicolaisen, bestyrelsesformand i Züblin, i meddelelsen, der ikke rummer oplysninger om kontraktsum.

Gefion Group henter ny direktør i Carlsberg Byen

Global kæde af kontorfællesskaber flytter ind i Carlsberg Byen

Store projektlejligheder venter længere på købere

49 højhuse er undervejs i Københavnsområdet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også