Store projektlejligheder venter længere på købere

Det tager ca. ni måneder at sælge en københavnsk projektlejlighed, som er større end 150 kvm. I Carlsberg Byen vil man bygge mindre lejligheder i kommende tårnbyggerier.
Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen. | Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad
Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen. | Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

Store projektlejligheder er blevet sværere at sælge end tidligere. I marts 2018 gik der i gennemsnit 270 dage, fra en projektlejlighed over 150 kvadratmeter kom på markedet, til den var solgt. Det er en stigning på 64 pct. i forhold til samme måned 2014. I samme periode er liggetiden for små projektsalgslejligheder under 100 kvadratmeter faldet med to uger.

Det skriver Børsen på baggrund af tal fra Boligsiden.dk.

I Carlsberg Byen bekræfter adm. direktør Jens Nyhus, at de små lejligheder bliver solgt hurtigere end de større. I prestigebyggeriet Bohrs Tårn står cirka halvdelen af lejlighederne uden køber. Ifølge Boligsiden.dk har lejlighederne indtil videre været ledige i lidt over 300 dage. Den dyreste lejlighed på 191 kvm i toppen af Bohrs Tårn koster 15.995.000 kr.

"De nederste lejligheder har vi solgt relativt hurtigt, og jo dyrere de bliver, jo mindre bliver markedet. Det kommer ikke bag på os, og da vores strategi er den blandede by, bygger vi lejligheder i alle prisklasser, også i det øvre segment," siger Jens Nyhus til Børsen.

Han fortæller, at der ikke er nogen planer om at sætte priserne på lejligheder i Bohrs Tårn ned. Til gengæld vil de kommende tårnbyggerier i Carlsberg Byen generelt blive opdelt i flere mindre lejligheder.

Carlsberg Byen er ejet af PFA (30 pct.), Carlsberg (25 pct.), Pensam (22,5 pct.) og Topdanmark (22,5 pct.).

49 højhuse er undervejs i Københavnsområdet

På Grønttorvet er der plads til en dårlig businesscase

Vindmølle-millionær vil tjene penge på luksusboliger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også