Byggetilladelser er mellem 9 og 100 dage undervejs

Forskellene på ventiden på at få en byggetilladelse er store i landets 98 kommuner, viser opgørelse fra Dansk Byggeri. Fra 100 dage i den kommune, hvor ventetiden er længst, til bare ni dage i den hurtigste.
Foto: PR
Foto: PR

Byggeriet boomer i Danmark, men én af de afgørende faktorer på at få realiseret mulighederne er godkendelser fra myndighederne. Gennemsnitlig bruger kommunerne 36 dage på at få byggetilladelsen klar, viser Dansk Byggeris nyeste opgørelse over byggesagsbehandlingen i 2017.

To kommuner —  Vallensbæk og Syddjurs — har en ventetid på under 14 dage. I den modsatte ende ligger Hvidovre Kommune med 100 dage, mens Lyngby-Taarbæk Kommune følger efter med 90 dage. På de næste pladser ligger Dragør, Herlev og Samsø kommuner med henholdsvis 87, 86 og 81 dages sagsbehandlingstid.

"Man kan undre sig over, at der er så stor forskel. Arbejdet er jo i princippet det samme, så nogle er mere effektive end andre. Det undrer mig, at 13 kommuner skal bruge mere end 50 dage til at behandle en byggesag. Og jeg vil opfordre de kommuner, der er tre måneder om det, til at gå deres sagsbehandling grundigt efter i sømmene," siger Torben Liborius, erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, i meddelelsen.

Tallene for sagsbehandlingen omfatter parcelhuse, etagebyggeri, lagerhaller og kontorbygninger.

Udsigt til færre retlige tvister med nyt regelsæt for byggeri

Dansk Byggeri: Bæredygtighed er ingen sællert

Misforståelser koster byggerier milliarder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også