EjendomsWatch

Udsigt til færre retlige tvister med nyt regelsæt for byggeri

Domstolene må forventes at skulle løse færre uenigheder i byggesager, når de nye standardaftaler, AB 18, træder i kraft, forudser Bech-Bruun-advokat.

Foto: Colourbox

Mange års arbejde med en revision af de 28 år gamle almindelige betingelser for byggeri kulminerer, når de nye AB 18-regler træder i kraft. Det betyder nye tider for byggeriet, da domstolene kan se frem tid at skulle løse færre konflikter til fordel for øget brug af konfliktmægling og såkaldt mediation.

Sådan lyder det fra Jens Hjortskov, advokat hos Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer torsdag.

"Det vurderes, at byggesagens parter hurtigt vil se mediation som en realistisk og velegnet måde at løse tvister på. Det må forventes, at der fortsat vil være en vis skepsis omkring mediation, men at denne skepsis vil fortage sig i takt med, at parterne ser de positive resultater, meditationen nødvendigvis må medføre," skriver han.

Hele klummen kan læses via dette link.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier