EjendomsWatch

Pensionskasser bag prestigeprojekt på Langelinie taber voldgiftssag

Ejendomsselskabet Harbour P/S taber sag mod Grundejerforeningen Langelinie om tvungen medlemskab. ATP-direktør synes ikke, at dommen er rimelig.

Marmormolen Foto: PR

Hvis selskabet Harbour P/S gør virkelighed af planerne om at opføre et kontorhus på godt 31.000 kvm på Langeliniespidsen på Østerbro i København, ligger der en ekstra udgift på 410.000 kr. årligt, som selskabet skal regne med i budgettet til medlemskab af grundejerforeningen i området.

Det har Voldgiftsretten netop fastslået, skriver Østerbro Avis.

Ifølge avisen svarer beløbet til 40 pct. af Grundejerforeningen Langelinies årlige budget.

Harbour P/S, som ejes af ATP Ejendomme, Pensiondanmark samt By & Havn, havde ellers ikke planer om at skulle være medlem af to grundejerforeninger:

"Vi syntes ikke, at det var rimeligt at være medlem af to grundejerforeninger på en gang. Man rydder jo kun sne en gang. Derfor mente vi, at det var fair, at vi kun var medlem af én grundejerforening. Men vi ser det som en administrativ ting, som ikke får de store forretningsmæssige konsekvenser for os," udtaler Michael Nielsen, adm. direktør i Habour P/S og ATP Ejendomme, til Østerbro Avis.

Oprindeligt ønskede Harbour P/S, der skulle være én fælles grundejerforening på tværs af vandet som en del af lokalplanen.

Holbæk tror på at finde investorer til storstilet havneby

Pensionskasser afviser at prestige-projekt i København er i fare

ATP vil halvere københavnsk vartegn

Forsiden lige nu

Heimstaden vil selv stå for administrationen af sine danske ejendomme

Da Heimstaden opkøbte sin danske samarbejdspartner, NPM, sidste år, var det med henblik på at overtage administrationen af alle sine ejendomme i Danmark. Heimstadens danske direktør fortæller i et interview med EjendomsWatch, at det bliver en gradvis ændring. I alt ejer Heimstaden for over 12 mia. kr. herhjemme.

Tegnestue hyrer partner fra Schmidt Hammer Lassen

Et halvt år efter Trine Berthold blev udpeget som ny partner hos den danske arkitektvirksomhed Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), skifter hun over til en langt mindre konkurrent Loop Architects.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier