EjendomsWatch

Pensionskasser bag prestigeprojekt på Langelinie taber voldgiftssag

Ejendomsselskabet Harbour P/S taber sag mod Grundejerforeningen Langelinie om tvungen medlemskab. ATP-direktør synes ikke, at dommen er rimelig.

Marmormolen Foto: PR

Hvis selskabet Harbour P/S gør virkelighed af planerne om at opføre et kontorhus på godt 31.000 kvm på Langeliniespidsen på Østerbro i København, ligger der en ekstra udgift på 410.000 kr. årligt, som selskabet skal regne med i budgettet til medlemskab af grundejerforeningen i området.

Det har Voldgiftsretten netop fastslået, skriver Østerbro Avis.

Ifølge avisen svarer beløbet til 40 pct. af Grundejerforeningen Langelinies årlige budget.

Harbour P/S, som ejes af ATP Ejendomme, Pensiondanmark samt By & Havn, havde ellers ikke planer om at skulle være medlem af to grundejerforeninger:

"Vi syntes ikke, at det var rimeligt at være medlem af to grundejerforeninger på en gang. Man rydder jo kun sne en gang. Derfor mente vi, at det var fair, at vi kun var medlem af én grundejerforening. Men vi ser det som en administrativ ting, som ikke får de store forretningsmæssige konsekvenser for os," udtaler Michael Nielsen, adm. direktør i Habour P/S og ATP Ejendomme, til Østerbro Avis.

Oprindeligt ønskede Harbour P/S, der skulle være én fælles grundejerforening på tværs af vandet som en del af lokalplanen.

Holbæk tror på at finde investorer til storstilet havneby

Pensionskasser afviser at prestige-projekt i København er i fare

ATP vil halvere københavnsk vartegn

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier