EjendomsWatch

Byggefirma bag prestigeprojekt på Langeliniespidsen taber voldgiftssag

Ejendomsselskabet Harbour P/S taber sag mod Grundejerforeningen Langelinie. Den adm. direktør i selskabet bag synes ikke, at dommen er rimelig.

Marmormolen Foto: PR

Hvis Harbour P/S gør virkelighed af planerne om at opføre et kontorhus på godt 31.000 kvm på Langeliniespidsen, ligger der en ekstra udgift på 410.000 kr. årligt, som ejendomsselskabet skal regne med i budgettet.

Det har Voldgiftsretten netop fastslået, skriver Østerbro Avis.

Ifølge avisen svarer beløbet til 40 pct. af Grundejerforeningen Langelinies årlige budget.

Harbour P/S, som ejes af ATP Ejendomme, Pension Danmark samt By & Havn, havde ellers ikke planer om at skulle være medlem af to grundejerforeninger:

"Vi syntes ikke, at det var rimeligt at være medlem af to grundejerforeninger på en gang. Man rydder jo kun sne en gang. Derfor mente vi, at det var fair, at vi kun var medlem af en grundejerforening. Men vi ser det som en administrativ ting, som ikke får de store forretningsmæssige konsekvenser for os," udtaler Michael Nielsen, adm. direktør i Habour P/S og ATP Ejendomme, til Østerbro Avis.

Oprindeligt ønskede Harbour P/S, der skulle være én fælles grundejerforening på tværs af vandet som en del af lokalplanen.

Holbæk tror på at finde investorer til storstilet havneby

Pensionskasser afviser at prestige-projekt i København er i fare

ATP vil halvere københavnsk vartegn

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier