EjendomsWatch

ATP vil halvere københavnsk vartegn

To højhuse med en gangbro imellem skulle have fungeret som en havneport til København, men nu vil selskaberne bag halvere projektet, så de blot er forpligtiget til at opføre det ene højhus.

Foto: PR

Der er ikke meget havneport over Copenhagen Gate i de nye planer for prestigeprojektet. For i stedet for to højhuse byder den ændrede plan blot på et enkelt, skriver Berlingske.

Ifølge avisen er der tale om to markante ændringer. Den ene er, at offentligheden ikke vil få adgang til gangbroen. Det andet er, at det slet ikke er sikkert, at gangbroen og det andet højhus bliver opført, eftersom bygherren, Harbour P/S, der er ejet af By & Havn, Pensiondanmark og ATP Ejendomme, ønsker at opdele projektet i etaper.

Det betyder, at man vil opføre højhuset på Marmormolen først, men uden at forpligtige sig til at opføre højhuset på Langelinje eller gangbroen.

"Projektets to tårne rummer i alt 60.000 kvm, og det er rigtig meget. Vi er to institutionelle investorer, og vi har begge en fast politik om, at vi kun bygger det, som vi kan udleje. Vi vil ganske enkelt ikke løbe for store risici for medlemmernes penge. Så i første omgang bygger vi kun det ene tårn, når det er tilfredsstillende forhåndsudlejet. Det andet kan komme til, hvis og når vi kan udleje det," siger direktør for ATP Ejendomme, Michael Nielsen, til avisen.

Ifølge Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL), skulle Harbour P/S allerede have fået et ja til ændringen fra et politisk flertal.

Morten Kabell fortæller, at han slet ikke synes, at Harbour P/S skulle have lov til at bygge noget på Marmormolen, hvis de ikke bygger det hele. Han mener, at ændringen medfører den konsekvens, at et spændende projekt er endt som et relativt kedeligt højhus.

Projekt var godkendt

EjendomsWatch har tidligere berettet om de oprindelige planer for projektet. Her var tankerne, at der skulle opføres to kontortårne på 24 og 27 etager på henholdsvis Marmormolen og Langeliniespidsen i København.

Harbour P/S havde sikret sig godkendelse af et lokalplanstillæg, der muliggjorde det større højhusbyggeri med hotel- og konferencefaciliteter, hos Københavns Teknik- og Miljøudvalg.

Det var også dengang planen, at højhuset på Marmormolen skulle bygges først. Det skal blandt andet indeholde hotel- og konferencefaciliteter. Men nu har Harbour P/S altså sikret sig, at de ikke nødvendigvis skal færdiggøre de øvrige dele af projektet.

Harbour P/S blev oprettet af By & Havn, ATP og Pensiondanmark i 2011, hvor selskabet for 2,1 mia. kr. købte den 45.000 kvm store FN-Byen på Marmormolen i København. Også yderligere byggeretter på de to kontortårne på Marmormolen og spidsen af Langelinie var en del af handlen.

Pensionskassers hotelprojekt rykker et skridt nærmere

Grønt lys til milliardprojektet Posten vækker glæde hos Danica

Drama om storstilet Danica-projekt i København fortsætter 

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier