Unge skal bo på 17. etage i Esbjerg

Op til 450 ungdomsboliger, designet af Bjarke Ingels Group (Big), vil stå klar i 2020 i Esbjerg. En arkitektonisk perle, siger afgående borgmester.
Foto: PR-visualisering: Big.
Foto: PR-visualisering: Big.

Et anderledes byggeri i op til 17 etager vil inden længe begynde at rejse sig på Tovværket i Esbjerg, oplyser Esbjerg Kommune.

Her skal op til 450 ungdomsboliger stå klar i 2020 som en del af et markant nybyggeri. Esbjerg Towers, som er projektets navn, er designet af Bjarke Ingels Group (Big) og indeholder tre boligtårne på 6, 10 og 17 etager.

"Der er generel mangel på studieboliger, så vi har i Big besluttet os for at være med til at investere i en løsning. Vi har tidligere udviklet det flydende ungdomsboligkoncept Urban Rigger, som er ved at blive udført i København og Göteborg, men det er første gang, Big optræder som egentlige projektudviklere," siger David Zahle, arkitekt og partner i Big, i meddelelsen.

Han er desuden bestyrelsesformand i udviklingsselskabet Esbjerg Towers, der efter et udbud har købt grunden, hvor der skal bygges.

Del af større område

Byggeriet bliver sat i gang, så snart de nødvendige tilladelser foreligger, og forventes at stå færdigt cirka to år senere, så ungdomsboligerne er klar til indflytning til studiestart i sommeren 2020.

Det nye byggeri er en del af helhedsplanen for Tovværket, der med sin placering tæt på byens centrum, uddannelsesinstitutioner, idrætsfaciliteter, skov og hav er oplagt at udvikle til et attraktivt område.

Inden byggeriet kan gå i gang venter en proces med justering af lokalplanen for området og indhentning af byggetilladelse.

"Vi er så heldige, at flere anerkendte arkitekter har sat deres præg rundt i Esbjerg Kommune med flotte bygningsværker, og med Biq kan vi med stolthed føje endnu et navn og en arkitektonisk perle til paletten. Esbjerg Towers er en stor gevinst for byen og selvfølgelig for de unge, der kan se frem til at få suppleret udbuddet af almennyttige ungdomsboliger med et stort antal private i det nye byggeri," lyder det i meddelsen fra afgående borgmester Johnny Søtrup (V), der til nytår afløses af Jesper Frost Rasmussen (V).

Esbjerg får almene boliger for en kvart milliard

Efter små 20 års kamp kommer Ikea til Esbjerg

PFA hænger på tom kontorbygning i Esbjerg 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb