EjendomsWatch

Efter små 20 års kamp kommer Ikea til Esbjerg

50.000 kvm stor grund skal huse nyt varehus med åbning i 2021. Projektudvikler er stolt.

Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Møbelkæden Ikea bekræfter nu længere tids rygter: Et Ikea-varehus er på vej i Esbjerg.

Bestræbelserne på at tiltrække et Ikea-varehus har stået på, siden projektudvikleren Pedersen Gruppen med Bjarne Pedersen i spidsen købte et 50.000 kvm areal i det nordlige Esbjerg i 1998.

"Af de 30 år, vi har beskæftiget os med at skabe udvikling i Esbjerg, først inden for detailhandel og senere også domicilbyggerier og erhvervslejemål, har Ikea været på vores dagsorden i næsten 20 år. Vi reserverede allerede ved købet af arealet i 1998 en grund til formålet og har modstået fristelser til at afsætte det til anden anvendelse," siger Bjarne Pedersen, adm. direktør i Pedersen Gruppen, i en pressemeddelelse.

Ikea agter at bygge et varehus med fuldt sortiment og åbning i 2021, og inden byggestart sørger Pedersen Gruppen for, at plangrundlaget er på plads. Varehuset vil blive placeret mellem det oprindelige City Nord med Bilka og arealet med Biltema og Harald Nyborg, fremgår det.

Bjarne Pedersen vurderer, at Ikea-varehuset kan medvirke til at genskabe Esbjergs muligheder for at tiltrække handel og nye indbyggere.

Erhvervsmægleren Colliers International i Vejle har rådgivet Pedersen Gruppen og medvirket til at realisere Ikeas planer i Esbjerg. Her er begejstringen hos partner og direktør René Neesgaard stor:

"Ikea er et så stærkt brand, at varehusene flere steder har status som turistattraktioner. Det kommende varehus vil helt sikkert trække nye kunder til Esbjerg, hvilket også vil komme den øvrige detailhandel i byen til gode. Dette er den største retail-sag, vi hidtil har haft i Esbjerg," siger René Neesgaard i pressemeddelelsen.

Fuldt udbygget med Ikea og andre butikker vil det sammenhængende City Nord-område udgøre over 60.000 kvm butikker, fremgår det.

Ikea-familien rykker ind i Danmark med boliger

Ikea får endeligt grønt lys til kæmpe-varehus i København

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier