EjendomsWatch

Red forventer danske ejendomshandler for over 70 mia. kr. i 2017

Handelsvolumen for første halvår ligger over samme periode sidste år, hvilket får erhvervsmægleren til at tro på et 2017, der slår 2016. Det er stik imod Red Cushman & Wakefields egne forudsigelser fra tidligere på året.

Nicholas Thurø, ledende partner i Red Cushman & Wakefield. | Foto: PR / Cushman & Wakefield Red

Aktiviteten på det danske ejendomsmarked fortsætter i resten af 2017, lyder det fra Red Cushman & Wakefield i en pressemeddelelse. Ifølge erhvervsmægleren steg handelsaktiviteten til 35 mia. kr. i de første seks måneder af 2017, hvilket var 17 pct. højere end samme periode i 2016.

Med baggrund i den høje aktivitet hidtil i 2017 forudser Red Cushman & Wakefield, at 2017 kommer til at overgå 2016. Forventningerne bygger på, at transaktionsvolumen for første halvår har udgjort 40-49 pct. af det fulde års volumen de seneste  fire år. Følger 2017 den trend, så vil den samlede handelsaktivitet ende på 71-87 mia. kr.

"Vi tror på, at vi som minimum vil se den samme handelsaktivitet i 2017 som i 2016 og med baggrund i data fra de seneste fire år, så virker det faktisk som et meget konservativt bud. Det er slet ikke utænkeligt, at vi runder en transaktionsvolumen på 75 mia. kr. i år. Der har i de senere år været en generel medvind på erhvervsejendomsmarkedet som følge af fremgangen i økonomien og de lave renter, og disse understøttende faktorer skal selvfølgelig fortsat være tilstede i resten af 2017 for at aktiviteten kan fortsætte på det høje niveau," siger Nicholas Thurø, ledende partner hos Red Cushman & Wakefield, i meddelelsen.

Den høje aktivitet synes at komme bag på erhvervsmægleren, der tilbage i februar forventede mindre aktivitet i 2017 sammenlignet med året før.

Red Property Advisers venter et mere afdæmpet ejendomsmarked i 2017

Det var især udenlandske investorer, der stod for den store handelsaktivitet i første halvdel af 2017. Boligudlejningsejendomme i hovedstadsområdet var den mest eftertragtede vare på hylderne, og regionen tegnede sig således for 7,1 mia. af de ca. 11 mia. kr.

"Investorer i boligudlejningsejendomme kigger primært på fire faktorer, når de investerer. Det er sikkerhed for pengestrømme, demografiudvikling, finansiering og fremtidige salgsmuligheder. På alle fire faktorer ser København meget fordelagtig ud, hvorfor det også er her, vi ser den højeste aktivitet," siger Nicholas Thurø i meddelelsen.

Blandt de udenlandske investorer inden for boligejendomme var blandt andet svenske Heimstaden og Niam samt tyske Patrizia.

Heimstaden fortsætter opkøbsoffensiv i Danmark

Patrizia investerer i 251 ejerlejligheder i København og Aarhus

Ny ejer lover lys fremtid for HD Ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier