Colliers: Hovedstadsområdet fortsætter dominansen på ejendomsmarkedet

Ifølge analyse fra erhvervsmægleren vil en fortsat højere befolkningsvækst fastholde markedet i og omkring København som et voksende epicenter for transaktionsvolumen for investeringsejendomme. Markedet har dog svært ved at imødekommen efterspørgslen, hvilket giver øget aktivitet i provinsen.
Foto: Ritzau Scanpix.
Foto: Ritzau Scanpix.

Ifølge en analyse fra Colliers International står Hovedstadsområdet for 75 pct. af transaktionsvolumen for solgte erhvervsejendomme i Danmark, hvor det for blot fire år siden var ca. 50 pct. Forklaringen er blandt andet, at kommunerne i Region Hovedstaden fortsætter den kraftige befolkningstilvækst og dermed en større udlejningssikkerhed, hvilket har en høj tiltrækningskraft for investorer, lyder det i en pressemeddelelse.

Analytiker Joseph Alberti fra Colliers ser en klar tendens til en søgning mod provinsen, når investorerne køber op. Dette kan synes underligt, når den største befolkningstilvækst finder sted i Region Hovedstaden. Forklaringen er, at der lige nu efterspørges langt flere ejendomme end der er til salg, og derfor søger investorerne mod alternative beliggenheder.

"På trods af, at 8 ud af Top 10 kommuner ligger i Region Hovedstaden, er der god vækst i flere provinsbyer, bl.a. Horsens, som spås en vækst på 9,7 pct.," siger Joseph Alberti, analytiker hos Colliers International, i en pressemeddelelse.

Ishøj er den kommune i Danmark, der spås at opleve størst befolkningstilvækst de næste 10 år (15,6 pct.), og på Top 10-listen over størst forventet vækst er kun to kommuner uden for Region Hovedstaden. Bundskraber er Lemvig, der vil opleve størst tilbagegang. Her spår Danmarks Statistik en negativ befolkningsvækst på 9,2 pct.

"Vi ser, at investorerne søger mod byer med størst befolkningstilvækst, og kommuner, der er gode til at byplanlægge, så deres byer bliver attraktive at leve og arbejde i. Hidtil har København og til dels Aarhus været de mest søgte byer, hvilket de helt sikkert også vil være fremover. Men så længe der, som nu, er ubalance mellem udbud og efterspørgsel på investeringsejendomme, så vil provinsen også kunne være med," siger Peter Lassen, driftsdirektør og partner for Colliers International, i meddelelsen.

CBRE ser øget interesse for danske logistikejendomme

Analysefirma ser vigende tilflytning til København

Boliger skyder op i høj fart - men erhvervsbyggeriet sakker bagud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også