EjendomsWatch

Jysk ejendomsselskab køber op i Odense

Logistikejendom ved motorvejen får ny ejer, der går efter at udnytte den fulde kapacitet. Efterspørgslen fra lejere er stigende, lyder det fra mægler.

Foto: PR

Det Vejle-baserede ejendomsselskab Jansen Ejendomme køber logistikejendommen Faaborgvej 248-B tæt ved Fynske Motorvej. Det skriver mægleren bag salget, Nybolig Erhverv Odense, i en pressemeddelelse.

Ejendommen har i dag to lejere, der optager ca. 6000 kvm ud af de i alt 18.000 kvm. Jansen Ejendomme har opkøbt ejendommen med henblik på fortsat erhvervsudlejning, selvom ejendomme også har været udbudt som projektejendom med muligheder for boliger, fremgår det.

"Dette understreger endnu engang, at efterspørgslen efter lager- og produktionsejendomme er stigende, og det er muligt, at vi nu er vidne til en ny trend. Her mener jeg, at vi formentlig fremadrettet vil se, at flere og flere investerings- og logistikejendomme, der blandt andet har potentiale for boligprojekt, vil blive opkøbt med udlejning for øje," siger Bent S. Jensen, direktør hos Nybolig Erhverv Odense, i meddelelsen.

Han peger på, at der igen er efterspørgsel på lejemål i logistik- og lagerejendomme, hvor en faktor som øget nethandel øger behovet. Bent Jensen henviser til tal fra brancheforeningen FDIH, der peger på, at nethandlen vil stige med 60-70 pct. frem til 2020, hvilket øger behovet for lager- og logistikejendomme.

Ifølge Jansen Ejendommes hjemmeside har selskabet eksisteret siden 2009 og er 100 pct. ejet af Søren Jansen via Søren H. Jansen Holding.

Porteføljen består af 180.000 kvm bygninger spredt ud over det meste af Danmark med en værdi af ca. 650 mio. kr. Der primært tale om kontor- og lagerejendomme samt mindre del butiks- og boligejendomme. Den samlede rentebærende gæld i selskabet er på ca. 400 mio. kr.

CBRE ser øget interesse for danske logistikejendomme 

CBRE: Markedet for logistikejendomme nyder godt af nethandel

Deutsche finder logistikinvesteringer i Danmark attraktive

Stor efterspørgsel på danske industriejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier