Bestyrelse i landets største boligforening smider direktør på porten: ”En mavepuster”

Bestyrelsen hos AAB har sat direktør Christian Høgsbro fra bestillingen efter 15 år på posten. Selv beskriver han fyringen som ”en mavepuster,” og han erklærer sig ”pavestolt af de mange flotte resultater, jeg har opnået.”
Udover at være direktør hos AAB er Christian Høgsbro formand for Landsbyggefonden. | Foto: PR / AAB
Udover at være direktør hos AAB er Christian Høgsbro formand for Landsbyggefonden. | Foto: PR / AAB

Efter halvandet årti som adm. direktør stopper Christian Høgsbro hos AAB, der med 20.000 boliger i Storkøbenhavn er Danmarks største almene boligforening. Det skriver han på Linkedin fredag.

Her peger han selv på årsagen til sin fratræden – ”at bestyrelsen ønsker at få nye kræfter til” – og beskriver fyringen som ”en mavepuster.”

”Jeg ser tilbage på 15 gode år som direktør i AAB og jeg er pavestolt af de mange flotte resultater, jeg har opnået,” lyder det fra Christian Høgsbro, der uddyber:

”AAB har i dag 25 pct. flere lejemål og vi har netop rundet 20.000 boligenheder. Vi har igangsat en ambitiøs digitaliseringsstrategi og en stærk foreningsstrategi, og så har vi opfundet et nyt boligprodukt AAB-andel.”

Hvad der nu skal ske, ved den afgående direktør ikke, fortæller han.

”Jeg vil nu benytte lejligheden til at reflektere og få en tiltrængt tænkepause, inden jeg begiver mig ud i mit videre arbejdsliv.”

I kommentarsporet til Christian Høgsbros opslag luftes der forbavselse over afskedigelsen; ”Godt nok noget af en overraskelse,” skriver Bo-Vita-formand Jan Hyttel bl.a., mens samme toner lyder fra Anne Skovbro, adm. direktør fra By & Havn. Andre bruger ordet ”chok” om nyheden.

Christian Høgsbro fortsætter som formand for Landsbyggefonden – ”indtil BL’s bestyrelse måtte beslutte andet,” som han formulerer det med henvisning til interesse- og brancheorganisation BL - Danmarks Almene Boliger.

Vicedirektør Pia Skov er udpeget som konstitueret adm. direktør hos AAB.

AAB-direktør: Vi regner med at rulle ny satsning på andelsboliger ud i stor skala

Formand om milliardplan for renovering: Nu kan vi få bugt med efterslæb

Direktør i boligforeningen AAB venter væsentligt mere alment byggeri

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også