EjendomsWatch

Borgmester og tidligere minister skal arbejde for Nrep

I 2018 var det Københavns tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, som blev føjet til Nreps organisation. Nu bliver tidligere boligminister og nuværende borgmester i Finlands hovedstad også en del af holdet. 

"Jeg har haft den ære at tilbringe to tredjedele af min karriere i politik, og jeg vil gerne tage denne mulighed for at finde et nyt perspektiv i at gøre en forskel i verden," lyder det fra Jan Vapaavuori. | Foto: PR / Nrep

Den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep, der har hovedkontor i København, føjer endnu en profil med politisk erfaring til sin organisation.

Virksomheden hyrer således tidligere boligminister i Finland og nuværende borgmester i Helsinki Jan Vapaavuori til et deltidsjob som seniorrådgiver inden for byudvikling, når hans borgmesterperiode udløber til august, meddeler Nrep.

"Jeg har dedikeret mit liv til at styrke fællesskaber og samfund. Jeg har haft den ære at tilbringe to tredjedele af min karriere i politik, og jeg vil gerne tage denne mulighed for at finde et nyt perspektiv i at gøre en forskel i verden. Jeg er meget motiveret af Nreps vision om at forbedre det byggede miljø, da jeg ved, hvordan ejendomme virkelig kan transformere udviklingen af en by," udtaler Jan Vapaavuori i meddelelsen.

Han vil komme til at arbejde på tværs af Nreps geografiske markeder i Norden for at finde nye løsninger inden for byudvikling, herunder inden for infrastruktur og klimatiltag.

"Vi tror på, at løsninger på ændringer i urbanisering ofte findes i partnerskab mellem offentlige og private aktører. Som tidligere minister og borgmester vil Jan tilføre årtiers erfaring fra den offentlige side inden for fast ejendom, og vi ser frem til at arbejde sammen med Jan for at hjælpe byer med at løse nogle af de mest presserede udfordinger i vores tid," udtaler Claus Mathisen, adm. direktør i Nrep, i meddelelsen.

Jan Vapaavuori har været borgmester i Helsinki siden 2017 og før det været boligminister samt økonomiminister i landets regering. Han er også tidligere viceformand for den Europæiske Investeringsbank (EIB)

For at undgå interessekonflikter vil den nye seniorrådgivning i en periode på seks måneder afstå fra at rådgive Helsinki, ligesom han indtil sin tiltræden ikke vil være involveret i nogen projekter, der vedrører Nrep.

Det er anden gang, at Nrep ansætter en tidligere borgmester. I 2018 skiftede den tidligere direktør i By & Havn og forhenværende overborgmester Jens Kramer Mikkelsen ligeledes til et job fokuset på byudvikling.

"Efter at have fulgt Jens Kramer Mikkelsens arbejde for Nrep er vi glade for at tilføje endnu en byudviklingsekspert af høj kaliber til vores team," tilføjer Claus Mathisen.

Ejendomsinvesteringschef skifter fra Pears til Nrep

Nrep-selskab henter leder i CBRE

Novo-ejer vil samle ejendomsselskaberne Dades og Nrep 

Nrep bekræfter ny fond uden udløbsdato – når 6,7 mia. kr. i tilsagn 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier