Medie: Boligminister vil nøjes med at ændre omstridt boligparagraf

Der bliver ingen afskaffelse af boligreguleringslovens paragraf 5 stk. 2, skriver Berlingske, der har fået indblik i det forslag, som er lagt på bordet i de igangværende forhandlinger.
Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) vil nøjes med at lave ændringer i den gældende lovgivning og dermed ikke afskaffe paragraf 5, stk. 2 i boligreguleringsloven.

Det står klart i et forslag til de øvrige forhandlingspartier, som Berlingske har fået indblik i.

Dermed bekræfter ministeren tidligere udsagn fra sin partifælle og boligordfører Henrik Møller, der tilbage i oktober slog fast, at paragraffen vil bestå.

Mediet fortæller, at boligministeren i stedet vil arbejde på at sætte større krav om energimærkningen og skabe en kombination af de modeller, som den ekspertgruppe, der har set på loven, fremlagde i slutningnen af oktober.

Modellen vil ifølge mediet betyde et værditab for udlejningsejendomme og andelsforeninger med valuarvurderinger på mellem en og syv pct., og det falder ikke i god jord hos Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF).

"Der er ikke noget af det, der er spiseligt. Ligegyldigt om man vælger det ene, den andet eller det tredje, vil det få en negativ konsekvens for andelsboligforeningerne," siger Jan Hansen, direktør i ABF til Berlingske.

Udover at energimærkningen skal løftes fra D til C, arbejdes der også på, at sætte en "huslejebremse" ind i lovgivningen, så udlejer taber værdi, mens lejer vinder. Det skal ske ved, at ordet "væsentligt" fjernes fra lovteksten, hvor der i dag står, at lejen ikke må fastsættes til et beløb, der væsentligt overstiger det lejedes værdi.

Og så skal huslejenævnene styrkes, så lejerne har bedre mulighed for at prøvet deres sag.

Udover Socialdemokratiet er også de øvrige partier forsat en del af forhandlingerne — undtagen Liberal Alliance, hvor tidligere boligminister Ole Birk Olesen har meldt, at partiet træder ud, fordi det vil medføre tab for for mange.

Planen er, at et eventuelt lovforslag skal fremsættes til februar.

Pensionskasser advarer mod at fjerne 5.2-paragraf: "Så må vi investere et andet sted"

Venstre siger nej til helt at skrotte udskældt boligparagraf

Minister går efter et bredt forlig om revideret boligreguleringslov

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også