EjendomsWatch

Pensionskasser advarer mod at fjerne 5.2-paragraf: "Så må vi investere et andet sted"

En eventuel afskaffelse af 5.2-paragraffen i boligreguleringsloven vil forringe det københavnske boligmarked, mener en række pensionskasser. De overvejer helt at finde andre investeringsmuligheder.

Peter Damgaard Jensen er adm.direktør i pensionsselskabet PKA. | Foto: Charlotte de la Fuente / Jyllands-Posten

En del af pensionskasserne ejendomsinvesteringer ligger i de omtalte 5.2-ejendomme. Og ændrer politikere på lovgivningen, kan det få konsekvenser for byfornyelsen i København.

Det siger en række direktører for pensionsselskaberne til Berlingske.

Flere af direktørerne peger på, at hvis ikke der bliver investeret og renoveret i boligerne på det københavnske boligmarked, ender man med boliger, der ikke er tidssvarende, blandt andet på det grønne område, forklarer Peter Damgaard Jensen, der er adm. direktør i PKA, til mediet.

Han siger, i følge Berlingske, at pensionskasserne som konsekvens kunne begynde at sælge ud af ejendommene.

"Hvis ikke vi kan få et fornuftigt afkast til de 1,3 millioner helt almindelige danskere, vi har som kunder, på at lave boliger i København eller resten af Danmark, så må vi investere pengene et andet sted. Så må andre løse den opgave," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, til mediet og fortsætter:

"Hvis ikke det er private med en langsigtet investeringshorisont, der skal lave byfornyelsen, hvem skal så? For det sker ikke af sig selv."

Udmeldingen fra PKA, PFA, Forsikring & Pension og pensionsselskabet P+ kommer i kølvandet på, at boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har sat gang i forhandlingerne om en mulig ændring i boligreguleringsloven.

Hvor forhandlingerne ender, er endnu uvist. Flere partier nægter helt at afskaffe paragraffen, men er åbne for at justere den.

Venstre siger nej til helt at skrotte udskældt boligparagraf

Danske pensionsselskabers investeringslyst på ejendomme er intakt

LLO: Andelsboliger bliver brugt som våben i paragraf 5-debat

Rapport: Afskaffelse af renoveringsparagraf vil koste statskassen milliarder

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier