EjendomsWatch

Husker du september? Sværvægtere i nye roller

ÅRET DER GIK: EjendomsWatch har været en tur i arkiverne og bringer her højdepunkterne fra årets niende måned i den danske ejendomsbranche, der blandt andet bød på svingdøre i fuld fart, konsolidering blandt ejendomsadministratorer og en dansk milliardær med store armbevægelser.

Foto: Colourbox.

Hvis du mistede overblikket over ejendomsbranchens persongalleri i løbet af september måned, ja, så er du lovlig undskyldt.

Efter sommerferien var der nemlig godt gang i svingdørene på tværs af branchen, og midt i virvaret fik flere markante spillere fremtiden på plads – i et vist omfang i hvert fald.

Profiler som Bente Damgaard og Solveig Rannje meldte for eksempel ud, at det var slut hos henholdsvis arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL) og Danica Pension, som den tidligere adm. direktør for SEB Ejendomme ikke fulgte med over i efter Danicas køb af SEB Pension.

Ny direktion skal klargøre Dades til mulig milliardhandel 

Derudover stoppede Mikkel Bülow-Lehnsby som adm. direktør hos den nordiske kapitalforvalter NREP, mens det var farvel til Torben Modvig som landechef for Danmark og Norge hos boligudvikleren Bonava, der tidligere hed NCC Bolig, og Anders Birch Poulsen, som kun fik syv måneder i chefstolen hos Nybolig Erhverv-kæden.

Realdania finder ny direktør hos JJW Arkitekter 

ATP Ejendomme mistede underdirektør Kenneth Olsson, der skiftede til Industriens Pension, hvor han blev ejendomsinvesteringschef, og efter ni år som økonomidirektør hos ejendomsforvalteren Deas skiftede John Krøger til konkurrenten CEJ Ejendomsadministration, hvor han indtrådte i ledelsen.

Deas fik til gengæld den tidligere Pensam-direktør Benny Buchardt Andersen ind som chef for Deas Asset Management, der netop var vokset med syvmileskridt efter overtagelsen af Nordea Ejendomme, og samtidig ansatte Danmarks største ejendomsadministrator Lisbeth Sandgaard med en fortid som adm. direktør for liebhavermægleren Ivan Eltoft Nielsen i en nyoprettet stilling som salgschef.

Benny Buchardt Andersen bliver ny chef for Deas Asset Management 

Dades udvidede direktionen med ansættelsen af Søren Kristiansen som koncerndirektør, tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet Ole Hækkerup satte sig for bordenden i Dansk Ejendomsmæglerforening, mens Nyt Hospital Bispebjerg hentede ny projektchef i form af Lene Stevnhoved.

Endvidere blev Nina Kovsted Helk filantropidirektør i Realdania efter at have siddet tre år som adm. direktør i JJW Arkitekter, og et andet sted i arkitektbranchen blev Christian Hanak med en fortid som tegnestuechef hos Arkitema Architects ansat som partner hos Juul Frost Arkitekter.

Og... pust ud.

Konsolidering blandt ejendomsforvaltere

Konsolideringen i administrationsbranchen fortsatte med umindsket styrke, efter Deas havde været med til at udstikke kursen med overtagelsen af Nordea Ejendomme, som blev meldt ud i slutningen af august.

Salling Ejendomsadministration med hjemsted i Aarhus blev en del af Newsec Datea, mens 360 North Property Management, der især er kendt for at varetage amerikanske Blackstones milliardstore portefølje i Danmark, overtog den mellemstore ejendomsadministrator Administrea.

360 North i millionslagsmål med nordmænd om Blackstone-aftale 

360 North Management med Nils Jansson i spidsen havnede dog også i et millionslagsmål med den norske ejendomsinvestor Real Estate Management, der anmeldte sin tidligere samarbejdspartner for at være stukket af med en kontrakt med Blackstone. Beskyldninger, som Nils Jansson afviser.

Nye løsninger

I årets niende måned så vi også eksempler på nye og anderledes måder at gribe både byggeri og marketing an på.

Opførelsen af det nye supersygehus i Hillerød, Nyt Hospital Nordsjælland, blev sendt i udbud med besked om, at opgaven skulle løses fuldt ud digitalt som en forsikring mod budgetskred. Byggeriet skulle ifølge Henrik Schødts, projektdirektør i Region Hovedstaden, være Danmarks mest digitale.

Samtidig fik Carlsberg Byen en blogger til at flytte ind i en luksuslejlighed til 16 mio. kr. for at få gang i salget af lejlighederne i højhuset Bohrs Tårn i den nye bydel.

Kan en influencer sælge luksuslejligheder? Det tester Carlsberg Byen

Milliardær med store planer

Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen stod bag planerne om at bygge sin helt egen by i midtjyske Brande, hvor koncernen har sit hovedkvarter.

En by på 88 fodboldbaner med navnet "Bestseller Village & Tower", som tilmed kan blive hjemsted for Vesteuropas højeste bygning på 320 meter, efter et enigt byråd i Ikast-Brande Kommune sendte et udkast til en lokalplan for området i høring.

Den mest læste artikel i september var: Diskussion: Hvem bestemmer over københavnsk ø?

McDonald's på vej med 20 nye restauranter – her er de mest oplagte placeringer

Aalborg-arkitekter kommer på norske hænder

Prisregn over danske ejendomsrådgivere 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier