EjendomsWatch

360 North i millionslagsmål med nordmænd om Blackstone-aftale

Den norske ejendomsinvestor Real Estate Management har anmeldt sin tidligere samarbejdspartner i Danmark, Nils Jansson, til politiet. Nordmændene beskylder danskeren og hans selskab 360 North for at være stukket af med en kontrakt med den amerikanske storinvestor Blackstone.

Billedet viser ejendomsinvestoren 360 Norths kontor i Valby i København. | Foto: Sacha Sennov

I sommeren 2017 gik det helt galt mellem den norske ejendomsinvestor Real Estate Management, tidligere NDP, og dens partner på det danske marked, Nils Jansson.

Det norske selskab og dets bestyrelsesformand, Ingvar Straume, beskylder nu sin tidligere samarbejdspartner for at have tømt deres fælles selskab og være stukket af med kontrakten til den amerikanske kapitalforvalter Blackstone.

Det skriver Børsen.

Ifølge nordmændene har Nils Jansson flyttet aftalen over i sit familieejede selskab, 360 North, som handler på vegne af Blackstone i Danmark. Tabet af kontrakten skal ifølge formanden have kostet Real Estate Management en indtjening på op mod 100 mio. kr., skriver Børsen.

Ingvar Straume siger til avisen, at selskabet har anmeldt Nils Jansson til politiet for flere forhold. Politikommissær Carsten Knudsen fra Bagmandspolitiet bekræfter, der er en verserende sag, som blev anmeldt i april. Herudover har Ingvar Straume varslet et erstatningskrav på et tocifret millionbeløb, som efter forventningen vil blive indleveret til Sø- og Handelsretten i begyndelsen af oktober.

Nils Jansson afviser alle beskyldningerne: "Der er tale om en række voldsomt grove anklager, som både jeg og 360 North mener, er fuldstændig grundløse," udtaler han til Børsen.

Nils Jansson blev kendt i medierne, da han under finanskrisen gik konkurs i 2011 med sin ejendomskoncern CPH Ejendomme.

Siden har han arbejdet sig tilbage på ejendomsmarkedet i Danmark, hvor han det sidste års tid har gennemført investeringer for milliarder på vegne af Blackstone. Af 360 Norths hjemmeside fremgår det, at selskabet er oppe på at have en ejendomsportefølje på 7 mia. kr.

Blackstone på vej med ejendomsfond på 100 mia. kr.

Endnu et ejendomsselskab tager stikket hjem med Blackstone

Konkursramt investor bistår Blackstone i dansk opkøbsoffensiv

Blackstone udvider nordisk offensiv til Danmark

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier