NREP ansætter Jens Kramer

Den tidligere socialdemokratiske overborgmester i København og senest adm. direktør for By & Havn bliver direktør for milliardprojekt i socialt udsat boligområde. Det skal ske med kraner og ikke bulldozere, udtaler Jens Kramer.
Jens Kramer, tidligere borgmester af København og direktør for By & Havn. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Jens Kramer, tidligere borgmester af København og direktør for By & Havn. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Tidligere overborgmester i København Jens Kramer Mikkelsen bliver ny byudviklingsdirektør hos ejendomsinvestoren NREP.

Jens Kramer Mikkelsen meddelte sin afgang fra posten som adm. direktør for byduviklingsselskabet By & Havn i april, og siden har der været spekuleret i, hvad den erfarne byudvikler så skulle tage sig til.

NREP har jagtet Københavns bykonge siden maj 

Den tidligere socialdemokratiske overborgmester sad som topchef for By & Havn siden selskabets stiftelse i 2007. Det er de mange års erfaring med at udvikle hovedstaden, som har været med til at tænde NREP.

Den store viden indlejret hos Jens Kramer Mikkelsen skal blandt andet bruges i udviklingen og renoveringen af det socialt udsatte boligområde Tingbjerg i København, hvor NREP i samarbejde med de to almene boligselskaber SAB og FSB i de kommende år skal bygge 1000 private boliger.

"Ingen har de sidste 30 år præget Københavns udvikling mere end Jens Kramer Mikkelsen. Derfor er vi meget glade for, at han har takket ja til at blive NREP’s nye byudviklingsdirektør," udtaler Rasmus Nørgaard, som er medstifter af NREP, i en pressemeddelelse.

Bydelen har i mange år været på regeringens ghettoliste, men med hjælp fra Jens Kramer Mikkelsens erfaring fra adskillige byfornyelsesprojekter skal Tingbjerg nu stryges af listen, lyder det.

"Det er historisk, at der skal løftes en opgave som den i Tingbjerg, hvor vi kører kranerne ind i stedet for bulldozere – og hvor vi bygger op i stedet for at rive ned. Når en bydel kun har én boligform, er det svært at skabe grobund for et mangfoldigt liv. Det er dét, der bliver den primære opgave i Tingbjerg," lyder det fra Jens Kramer Mikkelsen selv.

Dermed får udtrykket "Kramers kraner" lov at fortsætte nogle år endnu, og man vil fortsat kunne se den produktive byudviklers afsæt vokse på hovedstaden.

Det er dog ikke kun i Danmark, at den københavnske byudviklers erfaring skal komme NREP til gode:

"Vi glæder os til, at hans store viden og kapacitet i fremtiden kan være med til at sikre endnu større succes i NREP’s byudviklingsprojekter i blandt andet Gøteborg, Stockholm og Helsinki," udtaler Rasmus Nørgaard.

Kramer: “Man er nødt til at få bygget mindst det, man bygger i øjeblikket, men gerne mere”

Så er konsulent Kramer i sving

NREP udvider med direktør for projektudvikling

NREP er parat til at bruge milliarder i Tingbjerg i København

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også