Med handler for 56,5 mia. kr. overgår hussalget 2017-niveauet

Der er omsat huse for 56,5 mia. kr. i første halvår af 2018, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Det er over sidste års niveau, lyder vurderingen. Topscorer ligger på Fyn, mens hovedstaden er i minus.
Foto: Ritzau Scanpix/Lars Skaaning
Foto: Ritzau Scanpix/Lars Skaaning

Ifølge tal fra Boligsiden.dk er der i de første seks måneder af året solgt huse i Danmark for 56,5 mia. kr.

Det er rundt regnet tre mia. kr. mere end i samme periode sidste år, og svarer til en vækst i købesummen på 5,6 pct. på landsplan i forhold til samme periode året før, skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

"Hussalget er generelt i vækst, men vi ser, at aktiviteten er rykket ud i provinsen. Derfor er størstedelen af de kommuner, der er vækstet mest, også områder, der ikke ligger i eller omkring Hovedstaden. Men det er uden tvivl områder, der præsenterer et værdifuldt alternativ," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mæglerhjemmesiden skriver, at de 17 kommuner adskiller sig "markant fra landsgennemsnittet". I de kommuner er der i de sidste seks måneder solgt huse for minimum 20 pct. mere end i de første seks måneder af 2017.

Topscoreren er Nyborg Kommune på Fyn, hvor der i år indtil videre er omsat for 217 mio. kr., hvilket er en stigning i købesummen på 47 pct. De øvrige kommuner i top fem er Norddjurs, Kolding, Holbæk og Kerteminde, lyder det.

"I Nyborg kommune kan du få et hus tæt på Odense, havet og tognettet til en fornuftig pris. I Norddjurs har vi set meget lave kvadratmeterpriser i en region, der ellers er dyr. Så her har der været et virkelig godt grundlag for vækst. Særligt, fordi Aarhus ligger i pendlerafstand. Og så er en by som Kolding interessant, fordi der både er flere uddannelsesinstitutioner og naturskønne områder langs Kolding Fjord, hvis du søger lidt længere ud i kommunen," lyder forklaringen fra Birgit Daetz.

Det er ikke samtlige 98 danske kommuner, der overgår tallene fra 2017, som af flere erhvervsmæglere blev beskrevet som et rekordår for udenlandske transaktioner med danske ejendomme.

Der er 24 kommuner, hvor den samlede købesum for første halvår ligger under sidste års niveau. Det drejer sig hovedsageligt om kommuner i og omkring København og Nordsjælland:

"De dele af landet, der oplever en minusvækst i købesummen, er typisk steder, hvor priserne har nået et niveau, der er så højt, at købersegmentet er blevet mindre. Det påvirker helt naturligt antallet af salg, som afspejler sig i det samlede beløb, der er solgt for. Samtidig er der områder, særligt i omegnskommunerne til København, hvor salget har været på et så højt niveau sidste år, at det er helt naturligt, at vi nu ser et lille dyk," udtaler Birgit Daetz.

Boligsiden skriver ikke, hvor meget mindre i procent eller tal, der er solgt for i de 24 kommuner.

Salget af projektlejligheder er halveret i København

Store projektlejligheder venter længere på købere

Salget af ejerlejligheder faldt 19 procent i marts

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også