EjendomsWatch

Salget af ejerlejligheder faldt 19 procent i marts

Salget af ejerlejligheder er faldet kraftigt, hvis man ser på salgstallene fra marts i år og samme måned sidste år, viser en ny opgørelse.

Foto: Ritzau Scanpix

De seneste år er det danske boligmarked buldret frem.

Boligpriserne er steget, samtidig med at salget af boliger er eksploderet. Men nu ser udviklingen ud til at vende.

Det samlede boligsalg er faldet med ti procent, viser en sammenligning af salgstallene fra marts sidste år og samme måned i år.

Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Opgørelsen inkluderer fritidsboliger, villaer, rækkehuse og projektlejligheder, men især ved salget af ejerlejligheder er der sket et usædvanligt stort dyk. Her ses et fald på 19,2 procent.

"Det er en ret kraftig bevægelse, vi ser. Og at det sker lige nu er måske også en smule overraskende, fordi vi jo netop har været vant til, at boligpriserne og handelsaktiviteten på især ejerlejligheder kun er gået op," siger Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom i Nykredit.

De høje priser på især ejerlejligheder i København og Aarhus har nået et niveau, mange købere ikke kan være med på, vurderer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Fra politisk side har der længe været et ønske om at forhindre udviklingen af en prisboble. Det har blandt andet resulteret i strammere låneregler.

Og indgrebet har virket, fortæller Birgit Daetz:

"Kort og godt betyder det, at det er blevet sværere at optage afdragsfrie lån, hvis du ikke i forvejen har en stærk økonomi, og det sætter helt naturligt en begrænsning for at købe dyrt for rigtig mange mennesker," siger hun.

"I fremtiden kan boligsælgerne forvente længere salgstider og faldende boligpriser," lyder det videre.

Går man med tanker om at investere i en ny bolig, er det derfor en god idé at tænke langsigtet, lyder det fra Mira Lie Nielsen:

"Et godt råd er at overveje at gå lidt på kompromis med beliggenheden, hvis det i stedet betyder, at der senere hen kan flytte en kæreste ind eller måske komme et barn til."

Store projektlejligheder venter længere på købere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier