Tidligere direktør i Ejendomsforeningen skal promovere billige boliger

Hollandske Camelot, der i 25 år har omdannet tomme lokaler til billige boliger til unge og studerende, etablerer sig i Danmark og har ansat Torben Christensen som frontfigur.
Foto: PR
Foto: PR

Danmark bliver land nummer otte, som hollandske Camelot nu etablerer sig i.

Virksomheden, der betegner sig som Europas største udbyder af betalelige, fleksible boliger, har i 25 år arbejdet for at skabe billige boliger til studerende, unge og andre med behov for en fleksibel bolig, og til udrulningen i Danmark er hyret Torben Christensen, tidligere direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

"Jeg har gennem en årrække fulgt den politiske debat om behovet for flere boliger, der kan betales af mennesker med en almindelig indkomst. Jeg har set, hvorledes det ene forsøg efter det andet er løbet ud i sandet. Men i Holland har man tænkt helt anderledes og har fundet en model, der skaber tusindvis af betalelige boliger, vel at mærke uden omkostninger for samfundet, for staten, for kommunerne og for ejendomsejerne," siger Torben Christensen, der får titel af forretningsudviklingschef, i en pressemeddelelse.

Grundideen er at få aktiveret ejendomme og arealer, der alligevel står tomme i kortere eller længere tid, forklarer Camelots adm. direktør, Joost Van Gestel, i meddelelsen:

"Vi gør det ved at udnytte de ledige lokaler og arealer, der for tiden ikke er i spil på almindelige markedsvilkår. Camelot ser i Danmark et stort potentiale for både betalelige boliger og for at give ejendomsejerne et alternativ til tomme ejendomme. Vi ser frem til at samarbejde med politikere, kommuner, ejendomsejere og repræsentanter for de boligsøgende om at løse et stort samfundsmæssigt problem," siger han.

I de kommende måneder vil Torben Christensen skabe kontakt til ejendomsejere, der vil undersøge, om midlertidig omdannelse af en erhvervsejendom til boliger kan reducere risikoen for, at ejendommen bliver ødelagt, kan begrænse ejernes omkostninger til drift og vedligeholdelse af den ledige ejendom, eller kan generere en indkomst ved at udnytte en tom byggegrund eller en ledig kontorejendom til midlertidige boliger.

Camelot oplyser at have 18 kontorer i syv lande, hvor man i alt har forvandet over 10.000 projekter til betalelige, midlertidige boliger.

Containerboliger til studerende breder sig til provinsen 

Global kæde af kontorfællesskaber flytter ind i Carlsberg Byen

Finsk kontorkoncept satser på København 

Formand efter direktørfyring: "Torben har gjort det godt, men..."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også