Containerboliger til studerende breder sig til provinsen

Flere kommuner benytter sig nu af den nye mulighed for at opføre midlertidige studieboliger.
I Slagelse er der planer om at opføre mellem 100 og 200 nye modulboliger i løbet af det næste halve år, skriver DR Sjælland.
"Vi mangler på meget kort sigt 200 studieboliger, og på længere sigt mangler vi 500 studieboliger. Det kan vi ikke løse med permanente boliger, så vi er nødt til at se på midlertidige løsninger, før det kan afløses af noget mere permanent," siger Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S).
I Kalundborg kom der 15 modulboliger sidste år, i forbindelse med at den nye ingeniøruddannelse startede, og her er der også flere på vej, fortæller teknik- og udviklingsdirektør Michel van der Linden til DR Sjælland.
Det er virksomheden Mobilhouse, der leverer studieboliger til Kalundborg. De har også opstillet 30 midlertidige boliger til studerende i Viborg og er undervejs med 24 boliger til Odense.
"Vi mærker en interesse fra flere mindre kommuner, som også har et behov," siger direktør for Mobilhouse, Benny Møller.
På Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse har de studerende på serviceøkonomuddannelsen lavet en opgave, hvor de har spurgt omkring 100 studerende i Slagelse, hvad de synes om idéen om at bo i sådan en containerbolig, og det er ikke ubetinget positivt.
"Der er rigtigt få kvadratmeter til forholdsvis mange penge. De skal op og give omkring 3500 kr. uden forbrug, og der er ikke nok plads eller nok køkken, til at de vil give de her penge," siger Rebecca Frederiksen, der er serviceøkonomstuderende.
Borgmester: Der er ikke så mange alternativer
Slagelses borgmester kan godt forstå, de unge gerne vil have større boliger til billigere penge.
"Men der er ikke så mange andre alternativer, vi kan ikke gøre det større og billigere," siger John Dyrby Paulsen (S), som dog lover at gå efter den billigste løsning på midlertidige studieboliger.
De serviceøkonomstuderende peger på, at man skal gøre området, hvor de midlertidige studieboliger skal ligge, attraktivt, hvis man skal tiltrække studerende til boligerne.
"Der skal være nogle fodboldbaner og grillområder, så man kan komme ud og være social sammen med sin nabo," siger Caroline Bryø, der er serviceøkonomstuderende til radiostationen.
De studerende skal fremlægge resultaterne af deres opgave for Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S) den 18. maj, og han forventer at lytte til forslagene:
"Jeg synes, der er nogle gode forslag til, hvordan man laver nogle fællesrum og fællesskaber for de studerende, og hvordan man placerer boligerne. Og vi kommer til at bruge forslagene i en eller anden udstrækning," siger John Dyrby Paulsen (S).
(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR Sjælland.)
Grønt lys til 72 flydende studieboliger i København
Ejendomsforening: 200.000 nye boliger mangler i Danmark frem mod 2025