EjendomsWatch

Arkitektforeningen henter ny direktør fra Realdania

Tidligere projektleder i Realdania, Lars Autrup, tiltræder som ny direktør i Akademisk Arkitektforening d. 1. maj. I efteråret måtte foreningen fyre den forhenværende direktør grundet budgetoverskridelser i millionklassen.

Den 50-årige arkitekt MAA Lars Autrup tiltræder som ny direktør i Akademisk Arkitektforening d. 1. maj, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Lars Austrup kommer fra en stilling som projektleder i den den filantropiske forening Realdania, der årligt uddeler mellem 500 og 600 mio. kr. til bygningsrelaterede projekter, og tidligere på året oplyste, at den vil lade alternative investeringer i eksempelvis ejendomme fylde langt mere af sin aktivmasse. I foreningen stod Lars Autrup blandt andet i spidsen for Royal Arena i København og Vadehavscentret i Ribe.

Nu rykker Lars Austrup til Akademisk Arkitektforening.

"Jeg vil stå i spidsen for en standsforening, som interesserer sig for alle sine medlemmer. En forening, der repræsenterer, inspirerer og udfordrer arkitekter i hele landet og i alle ender af det arkitektfaglige spektrum. Jeg glæder mig til at videreføre Arkitektforeningens arbejde med at fremme arkitektonisk kvalitet overalt i samfundet," udtaler den nye direktør i meddelelsen.

Om valget af Lars Autrup, siger bestyrelsesformand i Akademisk Arkitektforening, Natalie Mossin, i pressemeddelelsen:

"Jeg ser frem til samarbejdet med Lars Autrup, der med sin store erfaring som både udførende og rammesættende har meget at byde ind med. Lars har en stærk forståelse både af den stand, han som direktør stiller sig i spidsen for, og den kontekst, der er for arkitekters virke i branchen, og i et bredere samfundsperspektiv. Lars er derfor den rette til at videreføre foreningens nuværende strategi ’Sammen om arkitekturen’ og stå i spidsen for Arkitektforeningens udvikling over de kommende år, sammen med bestyrelse, repræsentantskab og Arkitektforeningens mange aktive medlemmer."

Lars overtager posten fra Annette Blegvad, som lige nu er foreningens konstituerende direktør. Budgetoverskridelser i millionklassen kostede i september sidste år Jesper Pagh, den tidligere direktør i Arkitektforeningen, jobbet.

Arkitektforeningen er en interesseorganisation, der har 7000 arkitekter som medlemmer. Foreningen har samlede indtægter på omkring 22 mio. kr. om året.

Store budgetoverskridelser koster arkitektdirektør jobbet

10.000 arkitekter kommer til København

Arkitektfirma udvider ejerkredsen

Cebra Arkitekter henter ny direktør hos Schmidt Hammer Lassen

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier