EjendomsWatch

Arkitektforeningen henter ny direktør fra Realdania

Tidligere projektleder i Realdania, Lars Autrup, tiltræder som ny direktør i Akademisk Arkitektforening d. 1. maj. I efteråret måtte foreningen fyre den forhenværende direktør grundet budgetoverskridelser i millionklassen.

Den 50-årige arkitekt MAA Lars Autrup tiltræder som ny direktør i Akademisk Arkitektforening d. 1. maj, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Lars Austrup kommer fra en stilling som projektleder i den den filantropiske forening Realdania, der årligt uddeler mellem 500 og 600 mio. kr. til bygningsrelaterede projekter, og tidligere på året oplyste, at den vil lade alternative investeringer i eksempelvis ejendomme fylde langt mere af sin aktivmasse. I foreningen stod Lars Autrup blandt andet i spidsen for Royal Arena i København og Vadehavscentret i Ribe.

Nu rykker Lars Austrup til Akademisk Arkitektforening.

"Jeg vil stå i spidsen for en standsforening, som interesserer sig for alle sine medlemmer. En forening, der repræsenterer, inspirerer og udfordrer arkitekter i hele landet og i alle ender af det arkitektfaglige spektrum. Jeg glæder mig til at videreføre Arkitektforeningens arbejde med at fremme arkitektonisk kvalitet overalt i samfundet," udtaler den nye direktør i meddelelsen.

Om valget af Lars Autrup, siger bestyrelsesformand i Akademisk Arkitektforening, Natalie Mossin, i pressemeddelelsen:

"Jeg ser frem til samarbejdet med Lars Autrup, der med sin store erfaring som både udførende og rammesættende har meget at byde ind med. Lars har en stærk forståelse både af den stand, han som direktør stiller sig i spidsen for, og den kontekst, der er for arkitekters virke i branchen, og i et bredere samfundsperspektiv. Lars er derfor den rette til at videreføre foreningens nuværende strategi ’Sammen om arkitekturen’ og stå i spidsen for Arkitektforeningens udvikling over de kommende år, sammen med bestyrelse, repræsentantskab og Arkitektforeningens mange aktive medlemmer."

Lars overtager posten fra Annette Blegvad, som lige nu er foreningens konstituerende direktør. Budgetoverskridelser i millionklassen kostede i september sidste år Jesper Pagh, den tidligere direktør i Arkitektforeningen, jobbet.

Arkitektforeningen er en interesseorganisation, der har 7000 arkitekter som medlemmer. Foreningen har samlede indtægter på omkring 22 mio. kr. om året.

Store budgetoverskridelser koster arkitektdirektør jobbet

10.000 arkitekter kommer til København

Arkitektfirma udvider ejerkredsen

Cebra Arkitekter henter ny direktør hos Schmidt Hammer Lassen

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier