Arkitektforeningen henter ny direktør fra Realdania

Tidligere projektleder i Realdania, Lars Autrup, tiltræder som ny direktør i Akademisk Arkitektforening d. 1. maj. I efteråret måtte foreningen fyre den forhenværende direktør grundet budgetoverskridelser i millionklassen. 

Den 50-årige arkitekt MAA Lars Autrup tiltræder som ny direktør i Akademisk Arkitektforening d. 1. maj, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Lars Austrup kommer fra en stilling som projektleder i den den filantropiske forening Realdania, der årligt uddeler mellem 500 og 600 mio. kr. til bygningsrelaterede projekter, og tidligere på året oplyste, at den vil lade alternative investeringer i eksempelvis ejendomme fylde langt mere af sin aktivmasse. I foreningen stod Lars Autrup blandt andet i spidsen for Royal Arena i København og Vadehavscentret i Ribe.

Nu rykker Lars Austrup til Akademisk Arkitektforening.

"Jeg vil stå i spidsen for en standsforening, som interesserer sig for alle sine medlemmer. En forening, der repræsenterer, inspirerer og udfordrer arkitekter i hele landet og i alle ender af det arkitektfaglige spektrum. Jeg glæder mig til at videreføre Arkitektforeningens arbejde med at fremme arkitektonisk kvalitet overalt i samfundet," udtaler den nye direktør i meddelelsen.  

Om valget af Lars Autrup, siger bestyrelsesformand i Akademisk Arkitektforening, Natalie Mossin, i pressemeddelelsen:

"Jeg ser frem til samarbejdet med Lars Autrup, der med sin store erfaring som både udførende og rammesættende har meget at byde ind med. Lars har en stærk forståelse både af den stand, han som direktør stiller sig i spidsen for, og den kontekst, der er for arkitekters virke i branchen, og i et bredere samfundsperspektiv. Lars er derfor den rette til at videreføre foreningens nuværende strategi ’Sammen om arkitekturen’ og stå i spidsen for Arkitektforeningens udvikling over de kommende år, sammen med bestyrelse, repræsentantskab og Arkitektforeningens mange aktive medlemmer."

Lars overtager posten fra Annette Blegvad, som lige nu er foreningens konstituerende direktør. Budgetoverskridelser i millionklassen kostede i september sidste år Jesper Pagh, den tidligere direktør i Arkitektforeningen, jobbet.

Arkitektforeningen er en interesseorganisation, der har 7000 arkitekter som medlemmer. Foreningen har samlede indtægter på omkring 22 mio. kr. om året.

Store budgetoverskridelser koster arkitektdirektør jobbet

10.000 arkitekter kommer til København

Arkitektfirma udvider ejerkredsen

Cebra Arkitekter henter ny direktør hos Schmidt Hammer Lassen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også