EjendomsWatch

10.000 arkitekter kommer til København

Den internationale arkitektforening har netop besluttet, at København skal agere vært for foreningens verdenskongres i 2023. Op mod 10.000 arkitekter fra hele verden forventes at besøge den danske hovedstad i forbindelse med arrangementet.

Foto: PR.

Den internationale arkitektforening eller International Union of Architects har valgt København som destination for foreningens verdenskongres i 2023. Kongressen giver Danmark mulighed for at vise sig fra sin bedste side, lyder det i en pressemeddelelse fra rådgivningsvirksomheden Rambøll.

Rambøll har sammen med Arkitektforeningen, Wonderful Copenhagen og flere andre virksomheder arbejdet for at få den prestigefyldt kongres til København.

"Det er en fantastisk mulighed for at vise dansk arkitektur og dansk knowhow inden for design af bæredygtigt byggeri. I Rambøll arbejder arkitekter og ingeniører side om side, hvilket giver smidige processer i designfasen, der gør det langt nemmere for ikke mindst bygherre, som kun skal forholde sig til én rådgiver. Værdien ved den tilgang – og i det hele taget den brancheglidning vi ser i disse år – er blot et aspekt, som det vil være interessant at benytte kongressen til at adressere," siger Rambøll-direktør Lars Riemann i meddelelsen.

Temaet for kongressen i København bliver "bæredygtig fremtid" og den afholdes i Bella Center med en række delarrangementer forskellige steder i København, herunder Rambølls domicil i Ørestad, Carlsberg Byen, Royal Arena, Operaen og DR's koncerthus.

København var oppe mod Antalya (Tyrkiet), Baku (Aserbajdsjan), Kuala Lumpur (Malaysia) og Lausanne (Schweiz) i forbindelse med valget af værtsby i 2023, fremgår det.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier