Flyveplads bliver sendt i budrunde

Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme vil sælge sjællandsk flyveplads på 97.600 kvm. Ejendomsselskabet har oplevet en stor interesse for den fredede grund, hvorfor den nu sættes til salg gennem budrunde, oplyser Freja. 
Avedøre Flyveplads
Avedøre Flyveplads

Avedøre Flyveplads, som ligger lige ud til Gammel Køge Landevej ved Brøndby Strand vest for København, er nu sat i udbudsrunde af statens ejendomsselskab Freja.

Minimumsprisen lyder på fire mio. kr., og buddene skal falde før den 26. marts i år, oplyser selskabet.

"Vi går efter en ubetinget handel, så interesserede købere skal benytte perioden frem til budfristen til at foretage deres due diligence og få afklaret de finansielle og fysiske forhold," lyder det fra Lars Hansen, erhvervsmægler i Freja ejendomme, i en pressemeddelelse.

Udover en landingsbande, er der på flyvepladsen to fredede bygninger fra henholdsvis år 1918 og år 1942.

Den ældste af bygningerne var oprindeligt en flyhangar, som senere blev omdannet til en brandstation, mens den  anden bygning er et levn fra 2. Verdenskrig. Bygningen blev opført af danskere til tyskerne i 1942 og består af ti motorprøvestande, fremgår det.

De to bygninger rummer i alt 1400 etagemeter og er begge lejede ud, hvilket de vil fortsætte med at være til udgangen af år 2020.

"Folk synes, det er en spændende ejendom. Vi har fået henvendelser fra alt fra flyentusiaster, oplagsvirksomheder, developere og investorer til firmaer på udkig efter lagerplads tæt på København," oplyser erhvervsmægleren i meddelelsen.

Freja nyder godt af udenlandsk grundighed på det danske ejendomsmarked 

Lufthavnsudvidelse i Kastrup bliver større end planlagt

Nye kampfly vil gøre ejendomme ubeboelige

Billund Lufthavn bygger ud for trecifret millionbeløb

Københavns Lufthavn vil udvide for 20 mia. kr. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også