EjendomsWatch

Flyveplads bliver sendt i budrunde

Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme vil sælge sjællandsk flyveplads på 97.600 kvm. Ejendomsselskabet har oplevet en stor interesse for den fredede grund, hvorfor den nu sættes til salg gennem budrunde, oplyser Freja.

Avedøre Flyveplads

Avedøre Flyveplads, som ligger lige ud til Gammel Køge Landevej ved Brøndby Strand vest for København, er nu sat i udbudsrunde af statens ejendomsselskab Freja.

Minimumsprisen lyder på fire mio. kr., og buddene skal falde før den 26. marts i år, oplyser selskabet.

"Vi går efter en ubetinget handel, så interesserede købere skal benytte perioden frem til budfristen til at foretage deres due diligence og få afklaret de finansielle og fysiske forhold," lyder det fra Lars Hansen, erhvervsmægler i Freja ejendomme, i en pressemeddelelse.

Udover en landingsbande, er der på flyvepladsen to fredede bygninger fra henholdsvis år 1918 og år 1942.

Den ældste af bygningerne var oprindeligt en flyhangar, som senere blev omdannet til en brandstation, mens den anden bygning er et levn fra 2. Verdenskrig. Bygningen blev opført af danskere til tyskerne i 1942 og består af ti motorprøvestande, fremgår det.

De to bygninger rummer i alt 1400 etagemeter og er begge lejede ud, hvilket de vil fortsætte med at være til udgangen af år 2020.

"Folk synes, det er en spændende ejendom. Vi har fået henvendelser fra alt fra flyentusiaster, oplagsvirksomheder, developere og investorer til firmaer på udkig efter lagerplads tæt på København," oplyser erhvervsmægleren i meddelelsen.

Freja nyder godt af udenlandsk grundighed på det danske ejendomsmarked

Lufthavnsudvidelse i Kastrup bliver større end planlagt

Nye kampfly vil gøre ejendomme ubeboelige

Billund Lufthavn bygger ud for trecifret millionbeløb

Københavns Lufthavn vil udvide for 20 mia. kr.

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier