Ikea-familien rykker ind i Danmark med boliger

Ikano Bostad, der er den svenske boligkæde Ikeas investeringsarm, vil nu udvide sine investeringer i boligejendomme til udlandet, og Danmark er første land på listen.
Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv
Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv
AF KAREN MANNICHE

Den internationale selskabsgruppe Ikano Bostad, der udvikler, ejer, bygger og administrerer boliger på det svenske marked, har netop oprettet den nye virksomhed Ikano Bolig, der skal fokusere på det danske marked, lyder det i en meddelelse fra selskabet.

"I vores strategiarbejde er vi kommet til den konklusion, at København er det næste marked, hvor vi vil etablere. Vi er meget stærke i Malmöregionen, og det vil være en naturlig fortsættelse. Som et første skridt har vi nu rekrutteret René Brandt. Jeg er overbevist om, at Renés omfattende erfaring og kendskab til boligmarkedet i Danmark vil være et meget vigtigt aktiv," siger Daniel Skoghäll, bestyrelsesformand i Ikano Bostad, i meddelelsen.

Også nyudnævnte adm. direktør i Ikano Bolig René Brandt, der kommer fra en tidligere stilling som direktør i det NCC-udskilte Bonava, ser frem til opgaven.

"Jeg glæder mig til at etablere Ikano Bostad i København. Det er et meget interessant selskab med en langsigtet strategi og stærke værdier. Ikano Bostads overordnede vision og fokus på at skabe boliger, der handler om mere end bare at bygge huse, er et vigtigt aspekt for mig," siger René Brandt i meddelelsen.

Ikano Bostad ejes af af den svenske familie Kamprad, der har tjent sin formue på opbygningen af Ikea. Udover boliger beskæftiger Ikano sig også med bank, forsikring, detailhandel og produktion.

Dansk-designet kontorbygning solgt for 800 mio. kr.

MT Højgaard skal bistå med at opføre nyt Ikea i København

Storkøbenhavnsk butikscenter solgt til britisk kapitalforvalter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også