EjendomsWatch

58 sønderjyske boliger er på vej på nye hænder

Tvangsauktion af boligforening i Tønder afværget, da interesseret køber har meldt sig.

Foto: Google Maps

58 boliger, som siden 1906 — og dermed under tysk herredømme — har været ejet og administreret af Tønder Byggeforening, er på vej til at få en ny ejer, der vil investere i de nedslidte boliger, som ligger på forskellige adresser i Tønder, skriver Jydskevestkysten.

En tvangsauktion over boligejendommene, der oprindelig blev opført til ansatte ved jernbanen, var planlagt at finde sted i den kommende uge, men er nu aflyst:

"Vi har en køber på hånden. Banken og kreditforeningen har givet grønt lys. Men nu har flere andre meldt sig på banen. Det er godt. Vi går efter en seriøs køber og en ny ejer, der også vil investere i bygningerne. For det trænger de til," siger Marianne Frederiksen, formand i Tønder Byggeforening, til avisen.

Et flertal har på en generalforsamling netop besluttet at opløse foreningen, der har kørt med dårlig økonomi i flere år og en gæld på godt 16 mio. kr., fremgår det.

Domea trykker på speederen i sønderjysk boligbyggeri

Sønderjysk boligselskab kaster sig over rekordstor renovering

Skibsreder giver konkursramte hotelforpagtere en ekstra chance

Staten har valgt rådgivere til slotsrenovering for 100 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier