EjendomsWatch

Lokal milliardær køber igen op på Sydfyn

Erik Skjærbæk har købt flere ejendomme på Svendborg Havn. Ejendommen har været familieejet i næsten 200 år.

I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

ES Ejendomme, der er ejet af erhvervsmanden Erik Skjærbæk, har købt den næsten 200 år gamle trælast og udskibningsplads, Baagøe & Riber, på Kullinggade 29 i Svendborg. Det skriver Fyens Stiftstidende.

I forvejen har selskabet gang i et meget omdiskuteret boligprojekt på en tidligere kommunal grund på Jessens Mole i Svendborg. Sten Klarskov, direktør i ES Ejendomme, vil med købet af grunden og dens ejendomme De Gule Pakhuse forsætte udviklingen af havneområdet ved at indrette erhvervslejemål, herunder kontor. Senere er der også planer om boligbyggeri.

"Projektet på Jessens Mole er et produkt, Svendborg ikke har i dag, nemlig boliger på havnefronten med parkeringskælder. Vi tror, at det vil være meget interessant for mange lokale, folk fra Odense og København, der gerne vil bo i centrum og samtidig være tæt på havnen. Til det marked sælger vi ikke kun mursten, men vi sælger Svendborg med alt, hvad det indebærer af byliv, kultur, øhav, tog- og busstation, museer og så videre," siger Sten Klarskov til Fyens Stiftstidende.

Sælger af den gule 1800-tals bygning er Hans Jørgen Riber, der sammen med søsteren Ulla Riber overtog ejendommen efter deres bedstefar i 1969 som niende generation siden 1817. Prisen holder parterne for sig selv.

På grunden Kullinggade 29 i Svendborg er der planer om et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri. | Foto: Cowi/Geodatastyrelsen
På grunden Kullinggade 29 i Svendborg er der planer om et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri. | Foto: Cowi/Geodatastyrelsen
 

Nyt havneprojekt i Svendborg holder investor hemmelig

Milliardærs sydfynske havnebyggeri er endelig på plads

Milliardær truer med at trække sig fra havneprojekt i modvind

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier