EjendomsWatch

AP Pension skyder over 1 mia. kr. i by i Nordsjælland

Ny by ved Frederikssund bliver større end Ørestad i København. Et kæmpestort skridt er nu taget, siger byens borgmester. (Opdateret)

Foto: PR

(Artikel opdateret 23. juni kl. 12.10 med yderligere detaljer.)

Pensionsselskabet AP Pension skyder mindst en mia. kr. i en helt ny by på op til 20.000 indbyggere, skriver Finans.

Byen, som bliver døbt Vinge, opføres i Frederikssund Kommune af entreprenørfirmaet MT Højgaard.

"Med investeringen fra AP Pension og med solidt know-how fra et af landets mest erfarne entreprenørfirmaer får vi nu realiseret en helt afgørende del af vores byudviklingsprojekt - nemlig centrum i byen Vinge. Det er et kæmpestort skridt fremad for den vision Frederikssund Byråd formulerede, da vi godkendte helhedsplanen for etableringen af en ny bæredygtig by, som med årene vil øge kommunens indbyggertal med 20.000," siger Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) i en pressemeddelelse.

Etableringen af byen bliver et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et areal på godt 350 hektar – større end Ørestad i København.

"Vinge Centrum er et meget ambitiøs projekt, som kommer til at danne rammerne for unge og ældre samt små og store virksomheder. Det bliver en by, der uden tvivl vil være et nyt knudepunkt i området – og alt sammen i fornuftig køreafstand fra København. Jeg er stolt over, at kommunen har valgt os til i et langsigtet samarbejde at stå for etableringen af bygningerne i Vinge," siger Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension, til Finans og i pressemeddelelsen.

AP Pensions direktør afviser over for Finans, at det er risikabelt at kaste pensionspenge i en helt ny by, eftersom projektet sker i samarbejde med Frederikssund Kommune.

Realiseringen af Vinge Centrum omfatter blandt andet:

1) Etablering af 150.000 etagemeter byggeri i op til otte etagers højde, der skal give et højt og tæt bycentrum med natur mellem bygningerne. Der skal etableres både eje- og lejeboliger, erhvervslejemal, detailhandel og byggeri til offentlige formål.

2) Etablering af infrastrukturen i byens centrum.

3) Etablering af ny S-togsstation (færdig i 2019) tegnet af Henning Larsen Arkitekter med tilhørende landskabsbro.

Opgaven med at etablere Vinge Centrum er udbudt i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i skikkelse af Banedanmark, Boligselskabet Rosenvænget, der administreres af Domea, samt Frederikssund Forsyning.

Ny nordsjællandsk by ser ud til at have fundet sine bygherrer

Domea skal rådgive i Vinge-projekt til 2 mia. kr.

Planerne for bydel i Frederikssund får luft under vingerne

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier