EjendomsWatch

Jeudan-topchef: Godt rentemiljø giver mere ro i maven

Den svagt stigende rente er godt nyt for det børsnoterede ejendomsselskab, som oplever tilbageholdenhed blandt aktørerne på det københavnske ejendomsmarked. Der er aldrig uger, hvor vi ikke er i kontakt med sælgere, siger adm. direktør Per W. Hallgren.

Per W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan. | Foto: PR

Et fornuftigt rentemiljø har givet ejendomsselskabet Jeudan en markant bedre start på 2017, end det var tilfældet i 2016.

I første kvartal 2017 landede virksomheden et nettooverskud på 140 mio. kr. mod et tab på 223 mio. i samme periode sidste år, hvor kurs- og værdireguleringer belastede med minus 429 mio. kr. I første kvartal i år viste den tilsvarende post et plus på 39 mio. kr.

"Renten krøb lidt op i første kvartal, og den har fortsat samme trend her i andet kvartal ved at gå en lille smule op. For hvert procentpoint, den stiger, så skal vi indtægtsføre 1 mia. kr."

"Det er baggrunden for de positive kursreguleringer i første kvartal. Og hvis renteudviklingen fortsætter ind i andet kvartal ved at stige en lille smule, så ser kursreguleringerne fornuftige ud," siger adm. direktør Per W. Hallgren til Ritzau Finans og fortsætter:

"Det kombineret med at driften på alle parametre ser fornuftig ud for resten af året, så ser vi fortrøstningsfuldt på det lige nu."

Portefølje på 21 mia. kr.

Jeudan, som investerer i og driver større kontor-, bolig- og detailejendomme i København, har ifølge direktøren en øjeblikkelig portefølje på ca. 21 mia. kr.

På samtlige parametre - herunder prissætningen i ejendommene og lejepriser - ser det fornuftigt ud, forklarer Per W. Hallgren.

"Når vi ser på opkøbsmulighederne, kan vi se, at der er store forventninger hos sælgerne, så vi bruger lidt tid på at udfylde vores eksisterende opkøbskapacitet i størrelsesordenen 2-3 mia. kr. Der er simpelthen ikke det store udbud i gode og velordnede ejendomme. Der er lidt tilbageholdenhed, og alle er glade for det, de har."

"Men det lykkes os alligevel en gang imellem at købe lidt — eksempelvis de tre kontorejendomme på Bredgade 40, 42 og 45 i København K for samlet 655 mio. kr. Der er også nogle stykker, vi løbende kigger på. Der er aldrig uger, hvor vi ikke er i kontakt med sælgere. Men om det så ender i en aftale — det er jo aldrig til at vide på forhånd," siger Jeudan-direktøren.

Tryg sælger ejendomme og henter gevinst på 250 mio. kr

For hele 2017 venter ejendomsselskabet en omsætning på cirka 1,3 mia. kr. mod 1,2 mia. kr. i 2016. Efter finansielle omkostninger — men før kursreguleringer — forventes der et resultat (EBVAT) i niveauet 600 mio. kr. mod 606 mio. kr. i 2016.

Ovenstående forventninger er lig dem, der blev præsenteret sammen med 2016-årsregnskabet.

Jeudan leverer stabil drift og løfter bundlinjen

Ny Jeudan-formand: Ingen paladsrevolution i vente

Jeudan-topchef: Må lade mange ejendomme køre forbi os

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier