Ejendomsadvokat: Frigiv den private husleje og byg billige boliger for gevinsten

Boligreguleringen virker modsat af den oprindelige hensigt og sikrer ikke billige boliger til dem, der har brug for dem, mener ejendomsadvokat. Lad de private udlejere købe deres ejendomme ud af lejereguleringen og brug indtægterne til at bygge flere billige boliger, lyder hans forslag.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Boligreguleringen virker modsat af den oprindelige hensigt og bør suppleres af en milliardpulje til at løse boligsociale opgaver. Den kan finansieres af private udlejere, der som modydelse frikøber deres ejendom fra lejereguleringen.

Det skriver Henrik Westermann, senioradvokat hos Bech-Bruun, i en klumme på EjendomsWatch.

"Betalingen for frikøbet skal naturligvis være rentabelt, men givet de nuværende lave afkastkrav i markedet vil frikøb på kort tid kunne finansiere en pulje på 2-3 mia. kr., som kan bruges til boligsociale indsatser uden at hæve skatten eller skære ned på andre områder", skriver han.

Baggrunden for forslaget er, at den nuværende boligregulering ifølge Henrik Westermann ikke opfylder sin funktion om at løse boligsociale opgaver samt at sikre, at også folk med lavere indkomst har råd til en god bolig i attraktive områder i de store byer. Sådan er virkeligheden langt fra.

"Realiteten er, at ingen med boligsociale udfordringer kan få en bolig med lav leje. Det samme gælder i hvert fald den tilflyttende sygeplejerske og politibetjent. Billige boliger går nemlig udelukkende til folk, 'der kender nogen, der kender nogen'," skriver Henrik Westermann.

Hele klummen kan læses her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også