EjendomsWatch

Bestyrelsesformand åben for fusion mellem Deas og Datea

Bestyrelsesformanden for ejendomsselskabet Dades holder alle muligheder åbne for at lade datterselskabet Datea deltage i den igangværende konsolidering, skriver Insidebusiness. Nordea er hyret til at vurdere mulighederne.

Foto: PR / Dades

En sammenlægning mellem landets to største ejendomsadministratorer, Deas og Datea, er blandt de muligheder, som Dateas ejer, Dades, i øjeblikket tygger på.

Ifølge mediet Insidebusiness er det salgsovervejelserne hos Deas' ejer, kapitalfonden Montagu, der ifølge mediet har fået såvel fonde som industrielle spillere til at se på muligheden for at fusionere de to rivaler.

"Vi er blevet kontaktet af både industrielle og finansielle spillere, der kan se en idé i at lave en konsolidering i markedet bestående af Deas og Datea. Derfor har vi hyret Nordea som rådgiver, og vi vurderer derfor et antal forskellige modeller, hvor vi selv deltager i den næste del af rejsen, enten alene eller muligvis i samarbejde med en fond eller en industriel køber," siger Steen Parsholt, bestyrelsesformand i Dades, til Insidebusiness.

Han peger samtidig på, at et scenarie også er, at Dades sælger alle sine aktier i Datea, men at den mulighed ikke er den mest sandsynlige, eftersom Dades har solide ejere i ryggen uden behov for kapital.

Investeringsselskabet Novo har sammen med Tryghedsgruppen kontrollen med Dades.

Insidebusiness skriver videre, at især udenlandske aktører ser et behov for en konsolidering af markedet, så en større andel af administrationsopgaverne i fremtiden varetages af Deas og Datea. Mediet spekulerer i, at en ny ejer kunne være finske Realia, der ejes af kapitalfonden Altor.

Medie: Millardhandel er gift for et salg af Deas

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier