EjendomsWatch

Datea er klar til flere opkøb

Nytiltrådt direktør hos ejendomsadministratoren Datea melder klar til at foretage opkøb i branchen, hvis de rette muligheder byder sig i jagten på vækst, skriver Børsen.

Foto: Sara Galbiati/PR

I jagten på yderligere vækst og en fortsat position i førerfeltet i branchen er landets næststørste ejendomsadministrator, Datea, parat til at foretage flere opkøb, efter man i 2016 købte Dansk Financia, skriver Børsen.

Datea er et datterselskab til det store ejendomsselskab Dades, som i 2015 delvist fik nye ejere. Siden da er der kommet en lettere adgang til kapital, og det giver muligheder for at foretage opkøb, så man ikke bliver overhalet af markedet og er i stand til at indfri kundernes behov.

"Vi må forvente, at der kommer en yderligere konsolidering i branchen, og her vil vi gerne stå stærkt. Hvis der er opkøbsmuligheder, og det er attraktivt for os, så er vi interesserede," siger Lars Brondt, nytiltrådt markeds- og udviklingsdirektør i Datea, til mediet.

I det seneste regnskabsår er forventningerne, at Datea øger omsætningen fra 313 mio. kr. til 340-350 mio. kr., mens udviklingen skal fortsætte i samme retning de kommende år. Derfor ønsker man blandt andet som følge af en ny strategi at fjerne sig fra det image, hvor man blot er opkrævere af husleje og i stedet bliver en mere moderne servicevirksomhed.

Også hos den største aktør Deas er man klar til at gå på opkøb, siger adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, der heller ikke over for Børsen vil udelukke idéen om, at Deas og Datea kunne slå sig sammen.

Administratorer efterlyser flere værktøjer i kamp mod Airbnb

Datea må acceptere tilbagegang på bundlinjen

Direktør i CEJ Ejendomsadministration melder klar til opkøb 

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier