Svenskere rykker ind i Danmark med opkøb af lufthavnshotel

Den svenske hotelkæde Midstar Hotels gør indtog på det danske hotelmarked med købet af et lufthavnshotel. (Opdateret)
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

(Opdateret 4. maj kl. 15.25 med yderligere detailjer.)

Hotelkæden Midstar Hotels, der opererer i hele Norden, har købt det københavnske lufthavnshotel Quality Airport Hotel Dan, som er ejet af European Properties' hovedaktionær Jens Belling. Det skriver Midstar Hotels i en pressemeddelelse.

"Vi er overordentligt glade for at komme ind i Danmark og det enormt stærke hotelmarked i København via dette opkøb. Det er både spændende og gunstigt at kunne overtage driften af hotellet og fortsat renovere og udvikle ejendommen yderligere," siger Marc Henriksen, investeringsdirektør hos Midstar, i meddelelsen.

Købet sker, efter det svenske firma i sommeren 2016 meldte ud, at man ville til at rykke ind på det københavnske hotelmarked. Det skulle udvide porteføljen, der i dag sammenlagt tæller 16 hoteller med 2143 værelser.

Svensker har lige købt 12 hoteller i Norden - nu gælder det København

Sælger, European Properties, udtrykker tilfredshed over salget af hotellet, man beskriver som "særdeles veldrevet."

"Vi er glade for, at det blev Midstar, der købte hotellet, og vi føler os sikre på, at de vil fortsætte den gode udvikling af hotellet," lyder det i en pressemeddelelse, som Jens Belling og bestyrelsesformand Ole Friis er afsendere på.

Quality Airport Hotel åbnede i 1963 et par minutter fra selve lufthavnen og har i dag 240 værelser. Quality Airport Hotels havde i 2016 et nettoresultat på 8,2 mio. kr. ud af en bruttofortjeneste på knap 25 mio. kr., viser årsregnskabet for 2016.

Handlens rådgivere har været advokatselskabet Plesner, sammen med Rambøll, KPMG og mæglerne Sadolin & Albæk samt City & Center Property med Peter Mahony som adm. direktør og partner.

Hotel-familie har vækstambitioner

Arp-Hansen bygger hotel på 10 etager

Nyt københavnsk hotel i seks etager løber op i mindst en halv milliard kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også