EjendomsWatch

Jeudan-projekt modtager endnu en pris

Siden Kvæsthusmolen og det nye underjordiske parkeringsanlæg ved Københavns Havn åbnede i sommeren 2016, er det Realdania-finansierede projekt tildelt tre priser. Det børsnorede ejendomsselskab Jeudan ejer matriklen og dermed parkeringsanlægget.

Foto: PR

Kvæsthusmolen, der ligger ved Københavns Havn imellem Nyhavn og Amalienborg i København, modtager sin tredje pris, siden pladsen åbnede i sommeren 2016.

Det skriver Realdania, der står bag projektet sammen med Kulturministeriet og Det Kongelige Teater gennem Realdania By & Bygs datterselskab Kvæsthusselskabet, på sin hjemmeside.

Det er denne gang Københavns Kommune, der giver pladsen hæder.

"Kvæsthusmolen giver plads til både det organiserede og det uformelle byliv. Med en fleksibel, åben og funktionel indretning kan både pladsen, havnen og parkeringsanlægget danne rum for oplevelse og udfoldelse", lyder det i kommunens begrundelse.

Københavns Kommune har samtidig offentliggjort, at Sankt Annæ Projektet, som er tænkt og udført i tæt sammenhæng med Kvæsthusprojektet, præmieres for den renovering, der er foretaget af området omkring Sankt Annæ Plads.

Det er parkeringsanlægget under Kvæsthusmolen, som har gjort det muligt at få bilerne væk fra gadeplanet på Sankt Annæ Plads og i nogle tilstødende gader. Samtidig er området blevet klimasikret mod skybrud.

Det børsnoterede ejendomsselskab Jeudan ejer matriklen Kvæsthusmolen med det underjordiske parkeringsanlæg og har finansieret store dele af ombygningen af Skt. Annæ Plads, fordi selskabet ejer en lang række ejendomme i området omkring pladsen. EjendomsWatch har tidligere talt med Per W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan, om både Kvæsthusmolen og Skt. Annæ Plads.

Jeudan har høje forventninger til nyt prestigekøb

Jeudan har stor aktie i udviklingen af københavnerkvarter

EjendomsWatch har også tidligere fortalt om ejendomsinvestorerne fra familien Hildebrandt, der har købt og totalrenoveret det gamle Hotel Neptun på Sankt Annæ Plads og relanceret det under navnet Hotel Sankt Annæ. Investeringen skete netop, efter familien hørte om udviklingsplanerne for Sankt Annæ Plads og området omkring.

Gammelt smuglerhotel går efter mere end overnattende gæster

Realdanias resultat trodser turbulens

Ny Jeudan-formand: Ingen paladsrevolution i vente

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier