EjendomsWatch

Realdania vil bygge ældreboliger med PKA og udvikler

Realdania har sammen med PKA og FB Gruppen indgået et samarbejde om at bygge bofællesskaber til ældre.

Foto: Polfoto Ole Lind

Realdania har indgået et samarbejde med PKA og FB Gruppen om at bygge bofællesskaber til ældre. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Realdania mener, at markedet markedet er parat til flere ældreboligfællesskaber. I øjeblikket har Danmark i øjeblikket 7000 af disse boliger, mens der er en venteliste på 8400. Det fremgår ikke, hvor mange boliger samarbejdet skal udmønte sig i.

Partnerskabet er en del af projektet, Realdania kalder 'Rum og fællesskaber for ældre', og en del af projektet indebærer udvikling af nye seniorbofællesskaber gennem partnerskaber med private aktører og den almene boligsektor. Ældreboligbofællesskaber skal forbedre livet på flere punkter, blandt andet i forhold til at ældre føler sig ensomme.

"Vi kan se, at der generelt er et stort behov for flere seniorbofællesskaber. Dels har mange lyst til denne boform, og dels ved vi, at ældre, der bor sammen, føler sig mindre ensomme. Derfor ønsker vi sammen med andre parter at være med til at kickstarte markedet og udvikle nye gode bofællesskaber med plads til mangfoldighed. Det gælder også den gruppe, der har en lavere indtægt, og som på det private marked i dag typisk ikke har adgang til denne type bolig," udtaler Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, i meddelelsen.

Realdania er en velgørende fond, der støtter blandt andet bygningsprojekter, og fonden har afsat 52 mio. kr. til det nye initiativ. PKA er administrator for tre pensionskasse og har investeret 17,8 mia. kr. i danske ejendomme. Udvikleren FB Gruppen opererer hovedsageligt i Storkøbenhavn, og forventer at færdiggøre 500 boliger i 2017.

NCC bygger boliger til blinde og svagtseende for 188 mio. kr.

Svendborg bygger hel by til demente

Strandvejskloster bliver til almene ældreboliger 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier