EjendomsWatch

Realdania vil bygge ældreboliger med PKA og udvikler

Realdania har sammen med PKA og FB Gruppen indgået et samarbejde om at bygge bofællesskaber til ældre.

Foto: Polfoto Ole Lind

Realdania har indgået et samarbejde med PKA og FB Gruppen om at bygge bofællesskaber til ældre. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Realdania mener, at markedet markedet er parat til flere ældreboligfællesskaber. I øjeblikket har Danmark i øjeblikket 7000 af disse boliger, mens der er en venteliste på 8400. Det fremgår ikke, hvor mange boliger samarbejdet skal udmønte sig i.

Partnerskabet er en del af projektet, Realdania kalder 'Rum og fællesskaber for ældre', og en del af projektet indebærer udvikling af nye seniorbofællesskaber gennem partnerskaber med private aktører og den almene boligsektor. Ældreboligbofællesskaber skal forbedre livet på flere punkter, blandt andet i forhold til at ældre føler sig ensomme.

"Vi kan se, at der generelt er et stort behov for flere seniorbofællesskaber. Dels har mange lyst til denne boform, og dels ved vi, at ældre, der bor sammen, føler sig mindre ensomme. Derfor ønsker vi sammen med andre parter at være med til at kickstarte markedet og udvikle nye gode bofællesskaber med plads til mangfoldighed. Det gælder også den gruppe, der har en lavere indtægt, og som på det private marked i dag typisk ikke har adgang til denne type bolig," udtaler Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, i meddelelsen.

Realdania er en velgørende fond, der støtter blandt andet bygningsprojekter, og fonden har afsat 52 mio. kr. til det nye initiativ. PKA er administrator for tre pensionskasse og har investeret 17,8 mia. kr. i danske ejendomme. Udvikleren FB Gruppen opererer hovedsageligt i Storkøbenhavn, og forventer at færdiggøre 500 boliger i 2017.

NCC bygger boliger til blinde og svagtseende for 188 mio. kr.

Svendborg bygger hel by til demente

Strandvejskloster bliver til almene ældreboliger 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier