EjendomsWatch

Ejendomme trækker Dansk Supermarkeds resultat ned

Dansk Supermarkeds resultat faldt i 2016. Det var ramt af udgifter til at lukke Netto i Storbritannien, men også færre frasalg af ejendomme slår igennem.

Foto: PR

Dansk Supermarkeds 1462 butikker og restauranter sled sig til et større salg i 2016. Lavere priser og sparsommelige kunder gør det dog svært, og enkeltudgifter pressede resultatet.

Samlet kunne Dansk Supermarked, der ejer blandt andet Netto, Føtex og Bilka, notere sig en omsætning på 57,9 mia. kr. - omkring en halv milliard mere end i 2015.

"Det er en begrænset vækst. Men den er større end vores konkurrenters og faktisk ret pæn for dagligvaremarkedet. Danskerne bruger ikke så mange penge på dagligvarer, som vi kunne have tænkt os. Det er en udvikling, der har været der længe," siger adm. direktør Per Bank.

Baggrunden for det hårde marked er ikke bare, at danskerne holder igen med indkøbene. Priserne falder også. Både på grund af konkurrencen, hvor der gives slagtilbud i flæng, men også på grund af den manglende inflation.

Mens omsætningen i 2016 er steget, har Dansk Supermarkeds resultat taget et hop i den dårlige retning på 417 mio. kr. eller 24 pct. til 1,3 mia. kr.

"Vi er godt tilfredse med den underliggende drift. Men vi lukker Netto ned i Storbritannien, og det har alene kostet 205 mio. kr., siger Per Bank.

Derudover er der større afskrivninger, og så tynger ejendomsmarkedet en smule.

"Vi er vel nok en af de største ejendomsoperatører i Danmark og har ejendomme for over 20 mia. kr. Sidste år solgte vi simpelthen færre ejendomme end året før," siger Per Bank.

Det faldende resultat til trods fortæller Per Bank, at ejerne er godt tilfredse, da kæden stadig ligger i den bedste femtedel i Europa, når det kommer til at tjene penge.

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier