EjendomsWatch

Medie: Lokalt konsortium bygger landets højeste hus i Aarhus

Det bliver en aarhusiansk investor, aarhusiansk boligudvikler og et arkitektfirma med hovedsæde i Aarhus, der skal stå for Lighthouse Aarhus. Det erfarer Aarhus Stiftstidende. Pressemøde senere torsdag.

Foto: 3D visualisering udarbejdet af reklamebureaet CZOO i 2011.

Det er blevet besluttet, hvem der skal stå for byggeriet af Danmarks højeste ejendom, det 128 meter høje Lighthouse på Aarhus Ø. Det lokale makkerpar bestående af investor Claus Hommelhoff og projektudvikler Rune Kilden, skal stå for projektet. Tegningerne leveres af arkitektfirmaet 3XN, som også bor i Aarhus.

Landets højeste bygning ender i armene på Aarhus-duo 

Det erfarer Aarhus Stiftstidende, efter byrådet på et lukket møde onsdag aften har besluttet sig for, hvem der skal stå for projektet.

Erhvervsbuddhaen, gadedrengen og kapitalisten

Den officielle udmelding ventes at komme på et pressemøde klokken 11 torsdag formiddag, hvor borgmester Jacob Bundsgaard (S) og teknisk rådmand Kristian Würtz (S) vil præsentere beslutningen og projektet, fremgår det.

Ifølge avisen er grunden udbudt til 192,5 mio. kr. med et krav om, at der skal bygges mindst 35.000 kvm.

Aalborg-entreprenøren A. Enggaard har også meldt sig interesseret i projektet, men det ser nu ud til at være forgæves.

Aalborg-matador vil udfordre Aarhus-makkerpar 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier