EjendomsWatch

Thylander parat til retssag efter tvist med lejer

En tidligere andelshaver i den konkursramte andelsboligforening Klostergaarden har fået Huslejenævnets ord for, at den nye ejer af udlejningsejendommen kun må opkræve halvdelen af den nuværende husleje.

Foto: PR

I en ny kendelse fastslår Huslejenævnet i København at en tidligere andelshaver i den konkursramte andelsboligforening Klostergaarden skal betale 4153,12 kr. i månedlig husleje for sin 108 kvm store lejlighed, og ikke de ca. 7500 kr. som lejeren i dag betaler. Det skriver Berlingske Business.

Klostergaarden blev som den første andelsboligforening erklæret konkurs i 2011, og andelsforeningens ejendom blev siden solgt for ca. 180 mio. kr. til TG Partners V, der er en del af ejendomsselskabet Thylander Gruppen, der opkrævede en leje svarende til den boligafgift, der var gældende ved stiftelsen af andelsboligforeningen.

Men den leje er for høj, fastslår Huslejenævnet nu, hvilket Thylander Gruppen er stærkt utilfreds med.

"Vi er ikke enige i Huslejenævnets kendelse. Det er ikke rimeligt, at andelshavere kan spekulere i at gå konkurs og næsten få laveret den månedlige ydelse fra ca. 7500 til godt 4000 kr. for en lejlighed på 108 kvm i en skøn ejendom på Østerbro. Den leje vi forlanger, er jo ikke specielt høj og tager udgangspunkt i det beløb, andelshaverne valgte som månedsydelse, da de købte ejendommen. Det er faktisk billigt, for ejendommen ligger fantastisk godt," siger direktør Lars Thylander fra Thylander Gruppen til Berlingske Business. Han oplyser, at Thylander Gruppen er parat til at få sagen prøvet ved domstolene, hvis lejeren også få medhold i Huslejeankenævnet.

Thylander Gruppen vil rejse milliard i ny ejendomsfond

Thylander Gruppen køber københavnsk kontorejendom

(Denne artikel er leveret af EjendomsWatch' søstermedie FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier