EjendomsWatch

10.000 kvm nedlagt sygehus giver hovedbrud hos Danica

I over toethalvt år er det ikke lykkedes at finde nye lejere til stor Kolding-ejendom. Nu har Danica sat ejendommen til salg.

Foto: PR

Det gamle sygehus i Kolding har påført sin ejer, pensionsselskabet Danica, lidt af en økonomisk hovedpine.

Ejendommen, der er fra 1880, har stået tom siden sommeren 2014, og ifølge Jydskevestkysten havde man oprindeligt planer om at omdanne de i alt 10.500 kvm til 70 lejelejligheder — en plan, der er forladt igen, da bygningens udformning ikke gør den egnet til det uden meget store investeringer.

Nu er ejendommen så sat til salg for 59 mio. kr., skriver avisen.

"Vi vil gerne tjene penge. Det er formålet. Tjener vi mest på at udleje det, så gør vi det. Er det bedste at sælge, så gør vi det. Det handler om, hvor vi får det bedste resultat," siger Danicas ejendomsdirektør Peter Mering til Jydskevestkysten.

Fra 1999 til 2014 var ejendommen udlejet til Syddansk Universitet, og Peter Mering kalder dens størrelse for en udfordring i forhold til det lokale marked.

"Lå den downtown i København, så var den væk for længst," siger Peter Mering til Jydskevestkysten.

Ejendomsselskab opfører 130 boliger i Kolding

Kolding-rigmand bygger kompleks med 43 boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier