EjendomsWatch

Nye arbejdsformer vil aflive lange lejekontrakter

Fremtiden for kontorlejemål vil byde på betragteligt kortere kontorlejemål og lejekontrakter. Det vurderer direktør for erhvervsejendomsmægler.

Peter Lassen. | Foto: PR

Fleksible arbejdstider og kontorfællesskaber giver erhvervsudlejere nye vilkår at navigere i. Tiden med de lange lejekontrakter er ved at rinde ud, vurderer Peter Lassen, partner og direktør i Colliers International, til onlinemagasinet Ninetofive, der er udgivet af erhvervsejendomsportalen Lokalebasen.dk.

"De nye generationer ønsker at arbejde anderledes — som freelancere, i projekter, som selvstændige, vidensdelere og coworkers i fleksible kontorhoteller, hippe coworking spaces. Selv om de største virksomheder fortsat vil efterspørge deres egne domicilejendomme og længerevarende lejekontrakter, så foretrækker mindre og mellemstore virksomheder maksimal fleksibilitet og dermed kortere bindingsperioder på deres kontorlejemål," siger han til magasinet.

Peter Lassen mener, at flere på det danske erhvervsudlejningsmarked har taget konsekvensen af udviklingen og peger på Fokus Asset Managements lancering af Bings på Vesterbrogade, Kongeegens ombygning af Siemens' gamle kontordomicil til nu World Trade Center Ballerup, Karberghus' redesign af Brønnums Hus på Kongens Nytorv til et nyt kontorhotel og Thylander Gruppens relancering af det gamle domhus ved Sankt Hans Torv til Nomad Workspace.

Ifølge ham er der fortsat flere af de tidlligere årtiers store kontor- og domicilejendomme, der hen ad vejen er blevet opgraderet, energi-optimeret med videre og herefter opsplittet til nye moderne flerbrugerhuse, kontorhoteller og coworking spaces. En udvikling, som han er sikker på, vil fortsætte fremefter med "uformindsket fart og styrke," vurderer han overfor Ninetofive.

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier