Pensiondanmark parat til flere domhuse

Pensiondanmark har med købet af retsbygning igen lavet en ejendomsinvestering, hvor hovedgevinsten er en solid lejer. Og selv hvis lejeren smutter, kan pensionskassen sagtens finde en ny, mener Torben Möger Pedersen – også selv om det er i Sønderborg.
Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv
Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv
AF THOMAS BO CHRISTENSEN, FINANSWATCH

2017 har allerede budt på to ejendomsinvesteringer hos Pensiondanmark.

Mandag skød pensionskassen omkring en halv mia. kr. i den hotelejendom, som huser luksushotellet Marriott i det centrale København. Tirsdag meldte selskabet endnu en investering ud, men denne gang langt fra det fashionable kvarter i hovedstad.

Her blev det således til et opkøb af den ejendom, hvor Retten i Sønderborg og en afdeling af Vestre Landsret holder til. Men fælles for investeringerne er den sikre lejer:

"Det er en del af vores ejendomsinvesteringer, hvor vi går efter kvalitetsejendomme, som kan lejes ud på lange kontrakter til solide lejere, og det lever den her ejendom fuldt ud op til," siger topchef Torben Möger Pedersen til FinansWatch med henvisning til lejeren, som er statens Bygningsstyrelsen, der stiller den til rådighed for de to retsinstanser.

Vil overveje flere opkøb

Torben Möger Pedersen vil ikke kommentere størrelsen af investeringen, men siger, at det er i den "mindre" afdeling. Heller ikke længden af lejekontrakten vil han oplyse – "men den er lang," understreger han. Endelig vil han ikke røbe sælgeren, udover at der er tale om en ejendomsfond.

Til gengæld vil han gerne fortælle, at pensionskassen forventer et afkast, som er på niveau med resten af selskabets ejendomsportefølje, hvilket vil sige på omkring 6 pct.

"Så den lille investering forventer vi giver et fornuftigt og stabilt afkast i mange år fremover," siger han.

Opkøbet af retsbygningen i Sønderborg er den syvende investering i et domhus foretaget af Pensiondanmark. I alt er der 24 byretskredse i Danmark, og netop på grund af fordelene ved den type investeringer vil Torben Möger Pedersen ikke afvise at kaste flere penge efter tilsvarende bygninger.

"Vi er altid åbne over for at se på de muligheder, vi finder eller bliver præsenteret for. Så det vil jeg ikke udelukke, men der er ikke noget aktuelt i vores pipeline."

Tvivler på at Retten smutter

Hvor mandagens investering var i centrum af København, ligger tirsdagens opkøb altså i et område med noget lavere ejendomspriser og generel mindre efterspørgsel.

Det ser pensionschefen dog ikke som nogen særlig risiko. For selv hvis Bygningsstyrelsen skulle opsige kontrakten, så er Torben Möger Pedersen ikke bekymret for at kunne finde en alternativ lejer til den 6135 kvm store bygning fra 1976:

"Vi er selvfølgelig optaget af at investere i ejendomme, som vi vurderer vil kunne genudlejes på ordentlige vilkår, når de eksisterende lejekontrakter måtte udløbe. Her har ejendommen i Sønderborg en høj kvalitet. Den er renoveret for fem-seks år siden og har en god beliggenhed i Sønderborg, som er let at komme til og vil også være attraktiv for andre brugere, hvis Bygningsstyrelsen måtte flytte på et tidspunkt, hvilket vi dog ikke anser som særligt sandsynligt," siger han.

Pensiondanmark har en strategisk målsætning om, at ejendomsinvesteringer skal udgøre omkring 10 pct. af den samlede investeringsportefølje.

Pensiondanmark køber sin syvende retsbygning

ATP og Pensiondanmark køber hotel for 1 mia. kr.

Pensiondanmark går all-in på digitalt byggeri 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også