ATP og Pensiondanmark køber hotel for 1 mia. kr.

ATP Ejendomme og Pensiondanmark har netop overtaget en af Københavns mest markante hotelejendomme, der huser Copenhagen Marriott Hotel. De to selskabers ejerandel er på hver 50 pct. og købesummen udgør ca. 1 mia. kr. Ejendommen er udlejet til BC Hospitality Group. (Opdateret)
Foto: PR
Foto: PR

(Artikel opdateret 2. januar kl. 10 med yderligere kommentarer fra sælger.)

ATP Ejendomme og Pensiondanmark har netop overtaget en af Københavns mest markante hotelejendomme, der huser Copenhagen Marriott Hotel, oplyser ATP Ejendomme i en pressemeddelelse.

De to selskabers ejerandel er på hver 50 pct. og købesummen udgør ca. 1 mia. kr. Ejendommen er udlejet til BC Hospitality Group.

Ejendommen, som ligger på havnefronten ved Kalvebod Brygge, rummer 406 værelser og er på ca. 24.000 kvm. Siden opførelsen i 2001 har Marriott drevet hotel i ejendommen.

"Vi er meget tilfredse med investeringen, der er i fint tråd med vores fokus på større direkte investeringer med attraktive beliggenheder, lange lejekontrakter og sikre afkast til gavn for ATP's medlemmer. Marriott har gennem årene sikret hotellet en solid position i København. Med købet af to hotelejendomme i London tidligere i 2016 og nu hotelejendommen Copenhagen Marriott har vi konsolideret dette segment i vor ejendomsportefølje,” siger direktør Michael Nielsen, ATP Ejendomme.

Også Pensiondanmark er tilfreds:

”I Pensiondanmark investerede vi i vores første to hotelejendomme i 2016 og er meget tilfredse med at kunne føje hotelejendommen Copenhagen Marriott til som den tredje. Det er et moderne hotel med en solid lejer og en uhyre attraktiv beliggenhed både for turister og i konferenceøjemed. Vi ser frem til, at investeringen vil give vores medlemmer et godt og stabilt afkast de næste mange år," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark.

For begge pensionskasser bidrager investeringen til en god spredning af ejendomsinvesteringerne over flere segmenter med forskellige risikoprofiler. ATP Ejendomme og Pensiondanmark er i forvejen fælles om en række ejendomsinvesteringer i bl.a. FN-Byen på Marmormolen i København og Magasin-ejendommene i København, Lyngby, Odense og Århus.

Sælger er Solstra Investments, som også kontrollerer operatøren BC Hospitality Group, der driver hotellet under en franchiseaftale med Marriott. BC Hospitality Group, med mere end 2000 ansatte, er ligeledes ejer og operatør på AC Hotel Bella Sky, Bella Center, Crowne Plaza Copenhagen Towers og driver Forum på Frederiksberg.

Ledende partner i Solstra Capital Partners Oscar Crohn siger i en pressemeddelelse:

”Vores strategiske målsætning er, at opkøbe komplekse ejendomme, og frigøre ejendommenes værdi ved optimering og effektivisering af driften – et område vi har specialiseret os i gennem en del år. Dette har også været tilfældet med Marriott-ejendommen.”

Han fortsætter:

”Vi er særligt glade for samarbejdet med pensionsselskaberne ATP og Pensiondanmark, hvor vores respektive kompetencer og målsætninger er gået op i en højere enhed. Vi anser denne samarbejdsmodel for en udvidelse af det strategiske partnerskab mellem Solstra og danske pensionsselskaber”, siger Oscar Crohn i meddelelsen, hvori han også slår fast, at "Solstra er i markedet for at opkøbe og udvikle lignende ejendomme."

Bella Center-ejer splitter forretningen ad 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også