EjendomsWatch

Detailinvestorer ser muligheder i lejelovsændringer

Regeringen vil give udlejerne ret til tidsbegrænsninger i erhvervslejemål. Det kan føre til større investeringslyst fra ejere af butikscentre.

Foto: PR

Regeringens ønske om tidsbegrænsninger af erhvervslejemål blev skudt ned i de politiske forhandlinger om en ny lejelov. Nu vil regeringen forsøge et comeback for bestemmelsen, når den fremlægger en ny 2025-plan. Det skriver Børsen.

"Det er fortsat vurderingen, at en bedre adgang til at indgå tidsbestemte erhvervslejeaftaler vil kunne have en positiv effekt på detailhandelsmarkedet. Det vurderes, at forslaget vil kunne bidrage til vækst og øget konkurrence, og at forslaget vil bidrage til at sikre flere investeringer i Danmark," skrev erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K) i bemærkninger til lovforslaget, der blev vedtaget 8. december.

Unibail-Rodamco, et af Europas førende ejendomsselskaber, der sammen med Citycon ejer Fisketorvet i København, understreger, at en ændring af lejeloven vil føre til flere investeringer fra deres side. I et høringssvar skrev de, at tidsbegrænsede lejemål "vil betyde en øget konkurrence mellem udlejere og bedre udbud af butik til fordel for forbrugerne."

"Det er vores klare opfattelse, at den forøgede investeringslyst ikke kun gælder vores virksomhed, men en betydelig andel af aktørerne i ejendomsbranchen," lød høringssvaret, der også var underskrevet af Deas og Rødovre Centrum.

Storcenterkæmpe åbner for milliardhandel med Danica

Solidt indtjenende storcenter spår øget vækst i 2016 og 2017

Franskmænd tjener godt på Fisketorvet

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier